Mali grad

Lokostrelski klub Kamnik postal lokostrelski klub leta 2012, Klemen Štrajhar pa lokostrelec leta 2012

03.12.2012

 

Lokostrelski klub Kamnik lokostrelski klub leta 2012

Lokostrelski klub Kamnik se ponaša s tradicijo 32. letnega delovanja v kamniški občini, kjer v zadnjih letih uživa ugled kot eden najboljših klubov v regiji.

Cilji Lokostrelskega kluba Kamnik so bili vsa ta leta usmerjeni k vzgoji otrok in mladine v športnem duhu, posledično pa k vzpodbujanju tekmovalnosti v športnem smislu in h kakovostnemu preživljanju prostega časa naše mladine.

Številnim uvrstitvam med tri najboljše na državnih prvenstvih tako posamično kot ekipno v različnih starostnih kategorijah, so se letos pridružile tudi štiri vrhunske uvrstitve dveh naših članov in sicer:

Klemen Štrajhar: 2. mesto na članskem evropskem prvenstvu na Nizozemskem, 3. mesto v Ogdenu v ZDA in s tem dosežena kvota za nastop na Olimpijskih igrah 2012 v Londonu, 33. mesto na Olimpijskih igrah v Londonu

Jaka Komočar: 2. mesto v mešanih dvojicah na mladinskem evropskem prvenstvu  na Danskem

V Lokostrelskem klubu Kamnik vzgajamo mlade v spoznavanju olimpijske discipline z ukrivljenim lokom, imamo svojo spletno stran, redno objavljamo  članke o svojem delovanju in uspehih v kamniških  medijih in vsako leto organiziramo lokostrelske tečaje.

V letu 2012 je Lokostrelski klub Kamnik zelo uspešno organiziral dve lokostrelski tekmi višjega ranga, in sicer lokostrelsko tekmo za srednjeevropski pokal in zunanje državno prvenstvo FITA 70m/50m.

Klemen Štrajhar lokostrelec leta 2012

Klemen Štrajhar je član Lokostrelskega kluba Kamnik že deveto leto. Po uspešni karieri v kadetski konkurenci je v  letu 2012  začel tekmovati v starostni kategoriji mladinci. Vse od začetka pa do danes tekmuje z ukrivljenim lokom v tarčnem lokostrelstvu.

To leto se mu je glede na dosežene rezultate ponudila priložnost, da se v maju preizkusi na članskem evropskem prvenstvu v tarčnem lokostrelstvu v Amsterdamu na Nizozemskem, kjer je osvojil odlično 2.mesto in s tem presegel svoja pričakovanja.

Vrhunec letošnje sezone pa sta z njegovim dolgoletnim trenerjem Matejem Zupancem dosegla junija v ZDA, kjer  je Klemen na tekmi za svetovni pokal in ki je bila hkrati tudi zadnja izbirna tekma za nastop na Olimpijskih igrah , s 3.mestom dosegel kvoto oz.pravico do nastopa na Olimpijskih igrah v Londonu.

Časa za pripravo na Olimpijske igre je bilo malo, vendar sta ga z Matejem maksimalno izkoristila. V Londonu se je v eliminacijah uvrstil na 33.mesto. Nastop na Olimpijskih  igrah je zanj predstavljal neprecenljivo izkušnjo, ki si jo bo zapomnil za vse življenje.

Klemen je dijak zadnjega letnika Gimnazije Šiška. V prostem času se poleg treningov in priprav na maturo vzame tudi čas za igranje kitare.

Lokostrelskemu klubu Kamnik in Klemnu Štrajharju iskrene čestitke!

Vir: Lokostrelski klub Kamnik


<< Nazaj | Novice