Mali grad

Lokostrelski klub Kamnik je najboljši slovenski lokostrelski klub v letu 2015

16.12.2015

 

Lokostrelska zveza Slovenije je na zaključni prireditvi poleg ostalih priznanj podelila tudi priznanje za najboljši klub leta 2015. To je že drugič zapored postal Lokostrelski klub Kamnik.

Lokostrelski klub Kamnik se letos ponaša s 35-letnico delovanja. Klub ima zunanje in notranje strelišče, aktivno spletno stran, ki bo v letu 2016 začela delovati v prenovljeni podobi. V klubu smo aktivni pri objavi novic tako v lokalnih medijih kot tudi na družbenih omrežjih. Naši tekmovalci se ponašajo z več naslovi državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah v dvoranskem in tarčnem lokostrelstvu, prav tako so nosilci več državnih rekordov. V letu 2015 je imel klub 6 reprezentantov in sicer tri v članski (Jaka Komočar, Klemen Štrajhar in Den Habjan) in tri v mladinski reprezentanci (Gašper Štrajhar, Luka Gjurin in Žiga Ravnikar). Vsi so uspešno zastopali slovenske barve na velikih mednarodnih tekmah: svetovni dvoranski pokal v Nimesu (Francija), evropsko dvoransko prvenstvo v Kopru, Evropske igre v Bakuju (Azerbaijan), tekme za zunanji svetovni pokal, na tekmi za evropski Grand prix v Marathonu (Grčija), zunanje svetovno prvenstvo v Copenhagnu (Danska), mladinsko svetovno prvenstvo v Yanktonu (ZDA), na tekmah za evropski mladinski pokal (Celovec in Rim) na tekmah za srednjeevropski pokal in na tekmi za evropski ekipni klubski pokal v Riomu (Francija).

Vse to in še več so dosegli pod vodstvom treh klubskih trenerjev in sicer Mateja Zupanca in Matije Žlendra, ki vodita perspektivne lokostrelce in tiste, ki so na najboljši poti, da to še postanejo, medtem ko Den Habjan usmerja naše najmlajše oz. tiste, ki se šele spoznavajo z osnovami lokostrelstva.

Člani kluba so pod vodstvom novega predsednika kluba Gregorja Končana tudi letos uspešno organizirali  4.tekmo za Srednjeevropski pokal z rekordno udeležbo po številu držav  in zunanje tarčno državno prvenstvo. Obe tekmi sta potekali na stadionu prijateljstva v Mekinjah.

Velik klubski uspeh so letos zopet dosegli trije člani kluba (Štrajhar Klemen, Štrajhar Gašper in Habjan Den), ki so se po izbirni klubski tekmi uvrstili na tekmo za evropski ekipni klubski pokal v francoskem mestu Riom, kjer so dosegli tretje mesto. LK Kamnik je edini evropski  klub, ki je trikrat zapored stal na zmagovalnih stopničkah.

V klubu se bomo še naprej trudili približati lokostrelstvo predvsem mladim, med katerimi vlada v Kamniku in okolici veliko zanimanje. Še naprej jih bomo spodbujali k kvalitetnemu preživljanju prostega časa, hkrati pa usmerjali v prostovoljnost skupaj z ostalimi člani kluba, druženju in športni tekmovalnosti v tej čudoviti športni panogi.

ISKRENE ČESTITKE LOKOSTRESKI KLUB KAMNIK!


<< Nazaj | Novice