Mali grad

Lokostrelec Žiga Ravnikar odhaja na Olimpijske igre v Tokyo

09.07.2021

 

Lokostrelec Žiga Ravnikar odhaja na Olimpijske igre v TokyoLokostrelec Žiga Ravnikar odhaja na Olimpijske igre v TokyoŽiga Ravnikar, član Lokostrelskega kluba Kamnik, se pripravlja na največje letošnje športno tekmovanje, in sicer na Olimpijske igre Tokyo, ki bodo letos potekale na Japonskem. Organizatorji so se zaradi epidemioloških razmer lansko leto odločili, da Olimpijske igre prestavijo za eno leto.

Naši najboljši lokostrelci in lokostrelke so se ves ta čas pripravljali za dosego kvote, ki bi omogočila nastop na igrah, na katerih lahko tekmuje samo 64 lokostrelk oziroma lokostrelcev. Doseganje olimpijskih kvot je v lokostrelstvu izredno težavno, kajti mednarodna konkurenca je res huda, kvote pa se porazdelijo po vseh celinah.

Žigu je na veselje slovenskega lokostrelstva uspelo pridobiti individualno kvoto za nastop na Evropskem prvenstvu v Turčiji, ki je potekalo letos v začetku junija. Dosežena kvota in posledično nastop na Olimpijskih igrahje zopet veliko priznanje tako za občino Kamnik kot seveda za Lokostrelski klub Kamnik, v katerem trenira in dosega odlične rezultate precej posameznikov. V zadnjih 25.letih je na Olimpijskih igrah nastopilo kar 5 kamniških lokostrelcev in sicer:

Poleg Žiga pa na Olimpijske igre odhaja še en član Lokostrelskega kluba Kamnik

Zaželimo Žigu srečno pot in mirno roko.

Besedilo: Blanka Štrajhar, Lokostrelski klub Kamnik
Fotografija: World Arcehry


<< Nazaj | Novice