Mali grad

Ljudske pevke Predice: Domačih viž in pesmi glas prinašamo zvečer med vas…

23.09.2014

 

Tako so Ljudske pevke Predice, ki v okviru Društva upokojencev Kamnik delujejo pod vodstvom Angelce Jagodic, naslovile 11. Srečanje oziroma tradicionalni koncert domačih pesmi in napevov, ki je potekal v petek, 19. septembra 2014, v kamniškem Domu kulture.

V poldrugo urnem sporedu je sodelovalo poleg domačih Predic in godca Jožeta Jagodica še osem pevskih skupin. Na odru so se z domačimi ljudskimi pesmimi in vižami zvrstili Ljudski pevci iz Komende, pevke in z Šmartna ob Dreti, pevci iz Tuhinjske doline, citrarsko pevski duet Manca in Tomaž Plahutnik, kvartet Jutro z Jezerskega in godci Folklorne skupine iz Komende.

Pisan večer pesmi so uvedle Predice z Dekletom, ki je po vodo šlo in še štirimi ljudskimi. Nato so komendski fantje z vasi šli čez gmajnico pod rožnato planino, savinjske pevke pa so dodale Tam na vrtni gredi in Ena ptička priletela. Navdušeno je bil sprejet znani citrar Tomaž Plahutnik s hčerkama Manco in Ano, ki sta z mladostnim glasom zapeli Po cesti gre en stari mož in Po Koroškem po Kranjskem…

Nato so se oglasili godci iz Komende s tremi ljudskimi plesi, za njimi so veliko navdušenje doživeli pevci in pevka kvinteta Smrtnik z Jezerskega z Uštnejše ja ni in Je pa kukevca zapeva.

Tuhinjski ljudski pevci so zapeli tri ljudske, med njim Ob starem vodnjaku.

Na koncu pa so se spet oglasile Predice s harmonikarjem Jožetom, pisan večer so zaključili vsi nastopajoči skupaj z Mi se mamo radi…

Prijeten pevski večer je z občutenim besedilom povezovala pevka Predic Jelica Slavič.

Vsem sodelujočim pevcem se je nato v imenu JSKD – izpostave Kamnik zahvalil za sodelovanje Tone Ftičar.

Besedilo in fotografije: Franc Svetelj


<< Nazaj | Novice