Mali grad

Liraši skupaj z gosti pozdravili pomlad

22.03.2015

 

Pevci Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik so skupaj z gosti na Glavnem trgu v Kamniku pričarali pravo pomladno vzdušje in pripravili tradicionalno prireditev Pozdrav pomladi. Prijetnemu koncertu, ki je popestril nedeljsko popoldne v središču Kamniku, je v imenu Občine Kamnik prisluhnil podžupan Igor Žavbi.

Liraši, pod vodstvom prof. dr. Andreja Missona, so nam, tako kot vedno, pričarali prijeten glasbeni koncert. Folklorna skupina Kamnik je zaplesala v pomlad, ozračje Kamnika so z domačimi vižami še bolj ogreli člani skupine Špica in harmonikarji Šole harmonike Simona Cerarja, pomladno pozdravljanje pa sta popestrila tudi Komorni pevski zbor Šutna pod vodstvom Primoža Leskovca in kvintet evfonijev Glasbene šole Kranj pod vodstvom Uroša Koširja.

Podžupan Igor Žavbi je obiskovalce pozdravil v imenu Občine Kamnik in jim zaželel, da bi pomladne dni preživeli čim bolj optimistično: »Sonce, ki je posijalo v Kamniku, napoveduje pomlad in novo življenje. Vsak čas bodo ozelenili travniki in zacvetele bodo cvetlice, dnevi pa bodo vse daljši. Z novo energijo bomo šli naprej, novim zmagam naproti. Zahvaljujem se Prvemu pevskemu društvu LIRA Kamnik, ki tukaj na Glavnem trgu, že tradicionalno pozdravlja pomlad, vam pa želim lepo popoldne.«

S prijetnimi besedami povezovalke Branke Božič smo v Kamniku pozdravili pomlad. Liraši, skupina Špica in harmonikarji Šole harmonike Simona Cerarja pa so za konec še ubrano zapeli in zaigrali ter s plesom Folklorne skupine Kamnik veselo zaključili današnjo prireditev.


<< Nazaj | Novice