Mali grad

Liraši skupaj z gosti pozdravili današnji prvi pomladni dan

20.03.2016

 

Z današnjim dnem smo vstopili v prvi pomladni dan, ki so ga pevci Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik skupaj z gosti pospremili s pesmijo in plesom na Glavnem trgu ter pripravili tradicionalno prireditev Pozdrav pomladi. Prijetnemu dogajanju v središču Kamnika se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Liraši skupaj z gosti pozdravili današnji prvi pomladni dan

Liraši pod vodstvom prof. dr. Andreja Missona so nam zapeli, s plesnimi koraki in ljudskim izročilom se je predstavila Folklorna skupina Kamnik, za pristne domače viže so poskrbeli člani skupine Špica, harmonikarji Šole harmonike Martina Vodlana in Eva Smolnikar s prijatelji.

Pomladno pozdravljanje pa sta popestrila tudi Komorni pevski zbor Šutna pod vodstvom Primoža Leskovca in Mešani pevski zbor Odmev Kamnik pod vodstvom Ane Smrtnik.

Župan Marjan Šarec je zbranim na današnjo sončno nedeljo med drugim dejal: »Prisrčno dobrodošli na tradicionalni prireditvi Pozdrav pomladi. Pomlad res s krepkimi koraki stopa v deželo in prav je, da jo pospremimo s pesmijo in plesom. Nedvomno nam bodo prijetno popoldne pričarali Liraši skupaj z gosti in pripravili uvod v pomladne mesece, ko bomo veliko bolj zadovoljni, ker nas bo grelo sonce. Uživajte.«

S prijetnimi besedami povezovalke Barbare Božič smo v Kamniku pozdravili pomlad in veselo zaključili današnjo prireditev.


<< Nazaj | Novice