Mali grad

Likovna razstava RASTEMO SKUPAJ ob 10. obletnici delovanja vrtca Zarja

19.03.2021

 

Likovna razstava RASTEMO SKUPAJ ob 10. obletnici delovanja vrtca ZarjaV šolskem letu 2020/21 Zasebni vrtec Zarja obeležuje prvo desetletje svojega delovanja. V tem obdobju so bili postavljeni trdni temelji in začrtana smer kvalitetne predšolske vzgoje. V preteklih treh letih je vrtec Zarja organiziral mednarodni likovni natečaj Raziskujemo senzoriko in izbrana dela razstavil v Galeriji Doma kulture Kamnik. Letošnja posebna izdaja razstave na ogled postavlja likovna dela, ki so jih ustvarili otroci vrtca Zarja. Navdih so črpali iz razigranega vsakdana v vrtcu, v njihovi »hiši smeha in igre«.

Zasebni vrtec Zarja je vrtec s koncesijo Občine Kamnik in je tesno vpet v lokalno okolje. Široko odpira vrata za sodelovanje z okoliškimi institucijami.

Na razmeram prilagojeni spletni otvoritvi razstave Rastemo skupaj, bodo sodelovali župan Matej Slapar, Anej Ivanuša (koordinator kulturnega programa v DKK), Darja Verbič (direktorica vrtca Zarja), Janez Končan (soustanovitelj vrtca), Breda Podbrežnik Vukmir (direktorica Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik), Bernarda Trstenjak (ravnateljica Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra), Tatjana Zorman (profesorica pedagoških modulov), Andreja Sabati Šuster (avtorica Male muce), ter otroci vključeni v vrtec Zarja.

Vabljeni k spremljanju spletne otvoritve razstave na YouTube kanalu Doma kulture Kamnik in sicer v petek, 19. marca 2021, ob 18. uri.

Ogled razstave v živo bo možen med 23. marcem in 22. aprilom 2021 in sicer vsak torek med 10. in 12. uro, ter četrtek med 16. in 18. uro.


<< Nazaj | Novice