Mali grad

Likovna delavnica za otroke v Mekinjskem samostanu

06.07.2018

 

Likovna delavnica za otroke v Mekinjskem samostanuVroče poletne dneve in brezskrbne počitnice bi radi tistim radovednim glavicam, ki se hitro naveličajo lenobnega posedanja, popestrili z nekajdnevno likovno delavnico – ustvarjalnico. Z veseljem smo sprejeli povabilo Javnega zavoda Mekinjski samostan, da v počitniških dneh pripravimo likovno delavnico za mlade ustvarjalce, namenjena otrokom prve in druge dekade osnovne šole (od 1. do 6. razreda); ponudili so nam svoje gostoljubje in dali na razpolago prostore z zeleno okolico, ki je lahko zanimivo raziskovalno in ustvarjalno okolje za mlade radovedne umetnike.

Študentka 3. letnika likovne pedagogike Nina iz Kamnika je prevzela vodenje delavnice, ki bo otrokom prve in druge dekade osnovne šole skušala približati likovno ustvarjanje na poletno sproščen, zabaven način z materiali, ki niso nujno klasična likovna sredstva. Otroci bodo na svoji starosti primeren način odkrivali možnosti ustvarjanja ne samo z barvami in čopiči, ampak tudi z iskanjem primernih materialov v okolici, sestavljanjem, lepljenjem, trganjem, striženjem, ustvarjanjem v 3-D tehniki ….vsekakor bo zabavno.

Za delavnico razpisujemo dva termina, in sicer:

Delo bo potekalo v prostorih Mekinjskega samostana dnevno po 3 šolske ure tako, da po dveh urah sledi kratek odmor z malico, nato pa še eno šolsko uro dela. Poskrbeli bomo za ves potreben material ter prigrizek – malico. Otroci naj prispevajo le veselje do ustvarjanja in obilo radovednosti in otroške radosti.

Delavnica je brezplačna. Prijave sprejemamo v Likovnem društvu SENOŽETI – po elektronski pošti: sraj.dani@gmail.com ali na telefon 031/616 075. Ob prijavi navedite ime in priimek ter naslov in starost otroka ter obvezno svoj kontakt (elektronska pošta, telefon ali naslov). V posamezno skupino bomo sprejeli 8 do 10 otrok, zato s prijavami pohitite. O vseh podrobnostih vas bomo sproti obveščali.

Naročnik delavnice je Javni zavod Mekinjski samostan, izvajalec pa je Galerija DIKA, Likovno društvo SENOŽETI Radomlje, Maistrova 14.

Besedilo: Likovno društvo SENOŽETI Radomlje


<< Nazaj | Novice