Mali grad

Letovanje uporabnikov Dnevnega centra Štacjon v Tolminu

27.09.2012

 

V septembru smo potniki Dnevnega centra Štacjon odpotovali na letovanje v Tolmin. Ob tej priliki bi se posebej radi zahvali Občini Kamnik, saj je prispevala delež denarja za izvedbo letovanja ter Slovenskim železnicam, ki so nam vožnjo omogočili brezplačno. V štiri dnevnem letovanju  smo z vlakom prevozili pot od Kamnika do Mosta na Soči in nazaj. V Tolminu smo obiskali Tolminska korita, se sprehodili do sotočja rek Soče in Tolminke, poizkusili Tolminski sir in še nekatere dobrote in se popeljali z ladjo Lucijo po umetnem jezeru na reki Soči. O Tolminu smo se učili tudi v lokalnem turističnem društvu in Tolminski knjižnici. Kako zelo s(m)o se zabavali so nekateri potniki napisali kar sami.

JURE: Na letovanju mi je bila všeč plovba z ladjo Lucijo po jezeru Soče.

BRIGITA: Reka Soča je prelepa in sijoča, vožnja z ladjico je čudovita, hrana je bila dobra in tudi spočila sem se.

DRAGA: Meni je bila všeč odlična kuha, prijazni in ustrežljivi ljudje, prekrasni razgledi, ki sem jih doživela med vožnjo z ladjico.

IRENA in SEBASTIAN: S Sebastianom  sva bila prvič na letovanju na Mostu na Soči in v Tolminu. Všeč nama je bilo, da smo se peljali z ladjico in ogledala Tolminska korita, ki sva jih tudi fotografirala. Komaj čakava, da gremo na naslednje letovanje.

SILVO: Na letovanju sem bil prvič v življenju, zato je  bila zame ta izkušnja nekaj čisto posebnega. Najbolj pa mi je bila všeč naša reka Soča v vsej svoji sijoči zeleni barvi.

ZMAGO: Pokrajina je lepa in dinamična, ljudje so izredno prijazni in gostoljubni. Lepo so nas sprejeli in nas obravnavali kot običajne ljudi.

PETER: Imel sem se odlično. Najboljše je bilo na ladjici, veliko pa sem videl tudi krajevnih znamenitosti na Tolminskem. Bili smo tudi pri kostnici nemških in na pokopališču avstro- ogrskih vojakov padlih v 1. sv. vojni na bojiščih Soške fronte ter obiskali tudi Tolminska korita.

Besedilo in fotografije: Potniki dnevnega centra Štacjon


<< Nazaj | Novice