Mali grad

Letos na kamniški Kamfest z vlakom

04.08.2021

 

Letos na kamniški Kamfest z vlakom Kamniški poletni festival Kamfest letos vstopa v svojo 18. edicijo, tokrat v praktično neokrnjeni obliki. Obiskovalce vabimo na šest prizorišč, na katerih se bo v devetih dneh, od 6. do 14. avgusta, zvrstilo kar 55 dogodkov. Koncertom raznovrstnih glasbenih zasedb smo dodali še gledališče za otroke, ulično gledališče, razstave, inštalacije, vrača se tudi legendarni unikatni kamfestovski športni dogodek tako imenovani tek s feršterkerjem na Mali grad. Večina dogodkov je brezplačnih, vsi pa bodo potekali v skladu z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2.

Letošnji festivalski dogodki so pripravljeni tako, da jih lahko, z izjemo nedelje, obiščete kar z vlakom. Za Oder Zaprice izstopite na glavni železniški postaji Kamnik, za Otroški in Mestni oder in Oder Pr’ Goslač na najlepši postaji Kamnik – Mesto, do Odra Barutana pelje tunel, izstopite pa na zadnji postaji Kamnik – Graben.

Po dveh letih je Kamfest ponovno zares mednarodno obarvan. Nastopajoči prihajajo iz Srbije, Avstrije, Slovaške, Estonije, Francije, Švedske in Rusije. In prav največja festivalska noviteta, ki smo jo poimenovali Oder Pr’ Goslač, bo na Glavnem trgu gostila najbolj pisano druščino nastopajočih. V sodelovanju s projektom Godalkanje, ki bo vzporedno potekal v gostoljubnem Mekinjskem samostanu, se bo v času festivala zvrstila množica nastopov izjemnih glasbenikov, večinoma obarvanih z vplivi in različnih evropskih kultur.

Kreativna četrt Barutana bo na severnem delu Kamnika poskrbela za urban del Kamfesta. Sodobno zastavljen glasbeni program, prepleten s »kabarejem« in »klovnado«, bo okrepljen z inštalacijama dveh najvidnejših Kamničanov Tadeja Droljca in Oliverja Pilića. Na slovitem barutanskem zidu bo razstavljal fotograf Nino Raković, grafit na prireditvenem prostoru pa bo delo Endija Edin Pašića, ki je ustvarjal pod mentorskim vodstvom Ivana Mitrevskega.

Tudi tokratni Kamfest je pod vodstvom glavnega producenta, Kulturnega društva Priden možic, združil številne zanimive soproducente, in sicer pod imeni Festival SONICA, Zavod za ENO glasbo, Arhitektna skupina Štajn, Mestni kino Domžale, JSKD, Medobčinski muzej Kamnik, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Občina Kamnik in Mladinski center Kotlovnica.

Spremljajte nas na https://www.kamfest.org in pridete v mesto na Kamfest 2021.


Vodja programske ekipe Goran Završnik je letošnjemu Kamfest-u namenil naslednje misli: »Kar koli napišem v tem trenutku (imejte v mislih, da te besede nastajajo slabih štirinajst dni pred začetkom letošnjega Kamfesta), morda ne bo veljalo v dneh festivala. Ker so taki časi. In festival Kamfest letos ne obstaja zato, da bi provociral, delil, težil ... Kamfest je zato, da se srečamo, srečate, pa da vam kaj zanimivega pokažemo, da dobimo vsi občutek, da živimo v modernejšem in kulturnejšem mestu, kot se nam včasih zdi. Kultura združuje. Prizorišča bodo po celem mestu. Oder v muzeju Zaprice, Mestni oder na dvorišču Kavarne Veronika, Glavni trg z noviteto - odrom Pr’Goslač, kino v Mekinjskem samostanu in oder Barutana v stari smodnišnici. Super je, če pridete kar z vlakom. Najboljši bo tisti, ki pride na postajo v centru Kamnika okoli 17. ure. Tako boste imeli čas za sprehod po Kamfestovskem Art sejmu, morda greste kaj pojest in na sladoled, pa bo že čas za predstavo za otroke in ostalo družinsko publiko na Glavnem trgu. Potem pa hitro na Zaprice, da ujamete malo jazza, pa na drug konec, da pogledate film med samostanskimi zidovi, vmes pa na Mestni oder, kjer letos skorajda ni zasedbe, ki je ne bi poznali ali vsaj slišali zanjo. Pustolovci lahko nato zavijejo v staro smodnišnico, tradicionalisti pa na oder Pr’ Goslač, kjer smo vam pripravili godalno poslastico za skorajda vse dni festivala. Zadnji vlak odpelje ob enajstih zvečer, prav takrat, ko se naš in vaš festival počasi že konča. Festival Kamfest in celotna ekipa upošteva navodila in priporočila, povezana s Covidom 19. Prosimo vas za pomoč. Kako to mislimo? Tako, da nam pomagate pri spoštovanju ukrepov, ki bodo v veljavi v času letošnjega festivala. Če je na prizorišču prostora za 50 obiskovalcev, ga ni za 60. Če vas varnostnik prosi za dokaz o PCT, to ne dela iz lastnega veselja, ampak zato, ker smo se odločili, da festival izpeljemo, kljub skrajno nevšečnim predpisom. Pa še obvestilo za vse, ki bi bili radi podobni Rogliču in Pogačarju. Namreč. Ko ta dva heroja šibata po betonskih magistralah, ju spremlja cel konvoj spremljevalcev, ki, predvsem, skrbijo za varnost vseh udeležencev kolesarske dirke. Zato že sedaj opozarjamo vse kolesarje, da bo center mesta zaprt za VES promet. Kar pomeni, da vas bomo vljudno zaprosili, da sestopite s kolesa in se peš sprehodite skozi prireditveno področje, ali pa uporabite dobro označen obvoz. Že vnaprej hvala.«

Prizorišča in dostop do njih

Navodila obiskovalcem

Obisk kulturnih prireditev je skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev mogoč le ob upoštevanju PCT pogoja, torej je dovoljen za osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelosti COVID-19. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se dogodka udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.

Na prizorišče vstopate na lastno odgovornost in prevzemate odgovornost za izpolnjevanje pogojev. Na vstopu na prizorišče imejte pripravljena dokazila o izpolnjevanju pogojev, saj vam bo varnostna služba v nasprotnem primeru, dolžna zavrniti vstop.

Za vse obiskovalce, nastopajoče in ekipo je organizirano brezplačno hitro testiranje in cepljenje (Janssen) na točki pri Domu kulture Kamnik.

Hitri testi in cepljenje bodo potekali vsak dan festivala med 17. in 20. uro. S seboj morate imeti zdravstveno izkaznico in osebni dokument s fotografijo. Po opravljenem testu počakajte na mestu testiranja, kjer boste po približno 15 minutah, v primeru negativnega izvida, prejeli zapestnico, s katero bo možen vstop na prizorišče.

Hitri test je v vsakem primeru zaveden tudi v sistemu zVem, a šele približno 1 uro po izvedenem testu.

Za organizacijo testiranja in cepljenja se najlepše zahvaljujemo Zdravstvenemu zavodu Zdravje, ki nam je v teh časih priskočilo na pomoč.

PROGRAM

Program je, skupaj s podrobnejšim opisom posameznih dogodkov,  dostopen na spletni strani organizatorja poletnega kulturnega festivala Kamfest www.kamfest.org.

Organizator festivala si pridržuje pravico do spremembe programa.

Petek, 6. avgust 2021

Sobota, 7. avgust 2021

Nedelja, 8. avgust 2021

Ponedeljek, 9. avgust 2021

Torek, 10. avgust 2021

Sreda, 11. avgust 2021

Četrtek, 12. avgust 2021

Petek, 13. avgust 2021

Sobota, 14. avgust 2021

* Vstopnina: 10 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in v prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.

** Vstopnina: 15 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in v prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.

Začasna sprememba prometnega režima v času Kamfesta

Popolna zapora cest

Zapora parkirišč

Spustitev dvižnega stebrička na Kolodvorski ulici od 6. 8. 2021 do 14. 8. 2021 od 17. do 24. ure. 

Obvozi

V času trajanja zapore se vam zahvaljujemo za razumevanje.

Kako do vstopnice?

Nekateri dogodki so tudi letos plačljivi. Da vam zagotovimo kar se da udobno izkušnjo nakupa kamfestovske vstopnice, vas prosimo, da festival Kamfest najdete na portalu MOJEKARTE.SI

Za tiste, ki imamo raje neposreden nakup, pa priporočamo obisk Turistično- informacijskega centra na Glavnem trgu. Seveda pa lahko uporabite katero koli drugo prodajno mesto sistema Mojekarte, npr. bencinski servis.

Na TIC-u pa lahko počnete še marsikaj drugega. Lahko si nadeneta VR očala in preizkusite virtualni obisk Velike planine, lahko si kupite kak spominek ali pa čokolado s trničem. Pa še nekaj imamo za vas. VPIS ABONMAJEV DOMA KULTURE KAMNIK ZA SEZONO 2021/22 S POSEBNIMI FESTIVALSKIMI UGODNOSTMI. Na voljo vam bodo Maistrov abonma in abonma Kam'ček.

Kamfest išče prostovoljce!

Kot prostovoljec boš:

Za informacije ali prijavo nam piši na festivalkamfest@gmail.com z zadevo »Prostovoljec – Kamfest 2021«.


Produkcija festivala

Producent festivala: Kulturno društvo Priden Možic

Soproducenti: MC Kotlovnica, Mestni kino Domžale, Medobčinski muzej Kamnik, Zavod za turizem in šport Kamnik, Javni zavod za kulturo Kamnik, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik.

Festival so omogočili: Občina Kamnik, Ministrstvo za kulturo RS, Javni sklad Republike Slovenije za kulturo.

Telefon: 070 405 484 – festivalski telefon med 6. in 14. avgustom, elektronska pošta: festivalkamfest@gmail.com, spletna stran: www.kamfest.org.

Organizator festivala si pridržuje pravico do spremembe programa.

Več informacij o dogodkih in prizoriščih letošnjega Kamfesta je dostopnih na uradni spletni strani Kamfesta 2021, in sicer na povezavi www.kamfest.org.

Se vidimo na Kamfestu 2021!

Vstop na vse dogodke je, če ni drugače navedeno, brezplačen.

Besedilo: organizacijska ekipa Festivala Kamfest
Fotografije: arhiv Kamfesta in nastopajočih


<< Nazaj | Novice