Mali grad

Letni občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda

30.01.2016

 

Dopoldan se je v gostilni Pri planinskem orlu v Stahovici odvijal letni občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda. Članice društva so tudi letos pripravile prijetno druženje, ki se ga je udeležil župan Marjan Šarec, dogodku pa je prisostvoval tudi podžupan Občine Komenda Igor Štebe.

Letni občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda

Na današnjem občnem zboru je delovno predsedstvo predstavilo poročila in realizacijo dela v lanskem letu, članice pa so potrdile program dela za leto 2016. Ob tem je predsednica Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda Cvetka Ristovski poudarila, da podeželske žene, gospodinje in kmetice ustvarjajo svoje dobrote z vso predanostjo ter tako ohranjajo ta edinstven način življenja: »Znanje, izkušnje in ročne spretnosti dopolnjujemo v naši ljubezni do kulturne dediščine podeželja. Naše društvo je bilo ustanovljeno v februarju 2005 v Stahovici. Rednih članic je 80, prihajajo iz celotne občine Kamnik, z izjemo Tuhinjske doline, in občine Komenda. Namen društva je druženje, povezovanje, izmenjava znanj naših prednikov v pripravi hrane in peciva, v načinu vrtnarjenja in pridobivanja semen starih sort. Organiziramo različna izobraževanja v obliki delavnic, predavanj, tečajev in strokovnih ekskurzij. Udeležujemo se tekmovanj v kulinariki, kmečkih igrah, tekmovanja v spretnostni vožnji s traktorjem na nivoju Zveze kmetic Slovenije inpodobno ter tam dobivamo tudi nagrade in priznanja. Dobro pa sodelujemo z obema občinama in s sosednjimi društvi na področju kulture in turizma

Župan Marjan Šarec se jim je 54 udeleženim članicam današnjega letnega občnega zbora zahvalil za njihovo premalokrat cenjeno delo, za medsebojno sodelovanje in jim čestital za dobro opravljeno delo v lanskem letu, se veselil dobrega sodelovanja tudi v letošnjem letu ter poudaril, naj si večkrat vzamejo čas zase, saj brez njihovega trdega dela in pozitivne naravnanosti tudi naša lokalna skupnost ne bi bila to kar je.

Ob koncu so kmečke žene prisluhnile predavanju Beneta Behriča iz Spodnjih Stranj o zeliščih ter prijetno srečanje zaključile s komedijo Minke Močnik in Majde Golob z naslov Poper.


<< Nazaj | Novice