Mali grad

Letni občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda

21.02.2015

 

Dopoldan se je v gostilni Pri planinskem orlu v Stahovici odvijal letni občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda. Članice društva so tudi letos pripravile prijetno druženje, ki se ga je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Matej Slapar. Dogodku je prisostvoval tudi župan Občine Komenda Stanislav Poglajen.

Kot je povedala predsednica Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda Cvetka Ristovski, so se članice društva, kar 76 jih je, v letu 2014 sestajale na rednih sestankih, poleg tega so bile aktivne na šiviljski delavnici, delavnici izdelovanja krem, sodelovale na 5. državni razstavi plemenitih živali ČB pasme v Komendi in pri pripravi pogostitve ob prazniku Občine Kamnik, tekmovale so v spretnostni vožnji s traktorjem v Kočevju, v okviru projekta JABOLKO pa stiskale mošt z varovanci Društva Sožitje in se udeleževale različnih predavanj ter strokovnih izletov. Predstavljeni so bili še načrti za letošnje leto, ko jim, vsekakor ne bo dolgčas. Udeležile se bodo namreč občnih zborov sosednjih društev, imele kuharski tečaj, načrtujejo dva strokovna izleta in udeležbo na kmečkih igrah, pa tudi v letošnjem letu bodo pripravile tradicionalni piknik, na katerega vedno znova povabijo sosednja društva. Delovno predsedstvo je še podalo različna poročila preteklega leta.

Zbrane je v imenu Občine Kamnik s spodbudnimi besedami pozdravil podžupan Matej Slapar: »Na Občini Kamnik nas izredno veseli, da se v Društvu podeželskih žena Kamnik – Komenda tako lepo povezujete. To vaše srečanje je dokaz, da naše podeželje še vedno živi in na Občini se z različnimi ukrepi trudimo, da bi bilo tako tudi v prihodnje. Na območju občine Kamnik je prisotno podeželje in delovati moramo v tej smer, da to danost izkoristimo v čim večji meri.«

Ob koncu smo prisluhnili predavanju o urinski inkontinenci, mnogo zanimivega nam je o tej temi povedala patronažna medicinska sestra Irma Markovšek. Zaključili pa smo z igro, v kateri sta Minka Močnik in Majda Golob na humoren način predstavili podeželsko in mestno gospo.


<< Nazaj | Novice