Mali grad

Letna redna občna zbora prostovoljnih gasilk in gasilcev PGD Tunjice in PGD Šmartno v Tuhinju

12.02.2017

 

V prostorih Prostovoljnih gasilskih društev Tunjice in Šmartno v Tuhinju sta včeraj potekala redna letna občna zbora, na katerih so predstavili delo društev v letu 2016 in potrdili naloge ter cilje za leto 2017. 

Občnega zbora PGD Tunjice so se poleg članov in članic udeležili tudi župan Marjan Šarec, predstavniki Gasilske zveze Kamnik, predstavniki Krajevne skupnosti in predstavniki sosednjih gasilskih društev.

Župan Marjan Šarec je v svojem nagovoru dejal: »Poročila so zgledna in kažejo na vaše dobro delo, na vaša prizadevanja. Po eni strani je zelo žalostno, da morajo gasilci zbirati papir, da dobijo oziroma dobimo sredstva za svoje delovanje. Po drugi pa je zelo pohvalno, ker je videti, da si resnično trudite in da si resnično prizadevate priti do prizidka, ki je naša skupna naloga, saj je tudi Občina Kamnik posredno s šolo zraven vpletena v to gradnjo. To je za letos vaš največji načrt oziroma lahko rečemo naš skupni načrt. Drugače ste bili zelo prizadevni tudi pri čiščenju vodotokov. To je izredno pomembna naloga, ki preprečuje najhujše pri poplavah. PGD Tunjice je društvo, na katerega je potrebno računati tudi v prihodnje in ne glede na to, da lani ni bilo veliko intervencij, nikoli ne vemo kaj bo v prihodnje, zato je dobro pripravljeno društvo ključnega pomena za delovanje v težkih situacijah. Prav tako ste gasilci tisti, ki držite pokonci kraj. Na pomoč!«

Občnega zbora PGD Šmartno v Tuhinju pa so se poleg članic in članov udeležili tudi poveljnica Gasilske zveze Kamnik Simona Oblak, predstavnica KS Šmartno Nina Modrijan in predstavniki sosednjih gasilskih društev. Po pregledu opravljenega delo so si bili enotni, da so svoje prostovoljno delo dobro opravili in si skupaj zaželeli veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Poudarili so dobro sodelovanje z Gasilsko zvezo Kamnik, izpostavili usklajenost in timsko delo na intervencijah, na koncu pa zaslužnim podelili priznanja in odlikovanja.


<< Nazaj | Novice