Mali grad

Leseni zabojčki in papirnate vrečke na tržnici v Kamniku

20.01.2012

 

Prišli smo do konkretnih rešitev in končnih izdelkov za poenoteno podobo ponudnikov na tržnicah, v okviru projekta Uvedba ekoembalaže Naravnost z dežele, ki ga je Občina Kamnik zaupala v izvajanje Zadrugi Jarina. Na Jarini smo tako v začetku meseca junija izvedli analizo stanja uporabe embalaže na tržnici v Kamniku, kjer je bilo vključeno 8 ponudnikov lokalnih pridelkov. Ker trenutno ponudniki uporabljajo plastično embalažo, je bil namen projekta poenoten izgled in okolju prijazna embalaža.

Projektno smo izdelali lesene zabojčke in papirnate vrečke, zato se nam pridružite v soboto, 4. februarja 2012, na tržnici v Kamniku, ob 10. uri, kjer vam bomo vsem tistim, ki svoje lokalne produkte tedensko ponujate na občinski tržnici, nekaj zabojčkov in vrečk podarili.

V ponudbi imamo veliki in mali leseni zabojček, za različno, namensko shranjevanje in prenašanje. Mali zabojček je namenjen občutljivemu sadju kot so češnje, slive in jagode in občutljivi zelenjavi kot so šparglji, jajčevci in solata. Veliki zabojček je namenjen sadju in zelenjavi, kjer so naložene plasti lahko tri ali več, kot npr. krompir, rdeča pesa in kolerabica. Večje količine zabojčkov, bo možno tudi odkupiti.

Vse zainteresirane za odvzem in nakup prosimo, da nas pokličite, da bomo pravočasno lahko pripravili zadostne količine ekoembalaže. Naša telefonska št.:  01/89 72 104 in 051/628 410 vsak delovnik med 8. in 15. uro.

Na tržnico ste vabljeni tudi vsi kupci zdrave hrane, saj brez vas tržnica ne bi živela in za kogar je embalaža tudi v prvi vrsti namenjena. Ni samo okolje tisto, ki ga želimo obvarovati, naša skrb so tudi potrošniki, katerim skupna embalaža predstavlja prepoznavnost domačega, lokalnega produkta na vedno bolj pestrem slovenskem trgu.

Besedilo in fotografije: Nataša Smrekar, koordinatorka lokalne samooskrbe s hrano


<< Nazaj | Novice