Mali grad

Lepa odbojkarska predstava v Kamniku, naslov ACH Volleyu

06.01.2012

 

CALCIT VOLLEYBALL : ACH VOLLEY   0:3 (-20, -18,-9)

Športna dvorana Kamnik, Sodnika: Marko Seifried  (Maribor),  Sanja Miklošič  (Maribor), gledalcev 800.

CALCIT VOLLEYBALL: Bezek, Hribar-libero, Sušec 6, Novljan Žan , Jereb 2, Bojinovič 1, Ribič-libero, Planinc 8, Pokeršnik  7, Brus 6, Novljan Jošt , Stavbar 3, Kotnik 3, Mihajlovič 5; Trener Luka Slabe

ACH VOLLEY: Flajs 9, Lewis-libero, Komel 8, Šket 11, Klobučar, Vinčič 1, Kovačevič, Čebulj 4, Ropret , Fabjan-libero, Rašić 15, Vidič 3, Simac; Trener Igor Kolakovič

 
   

V Finalu Slovenskega Pokala sta se prav gotovo pomerili pravi in trenutno najboljši slovenski ekipi. Ekipi sta vodilni v državnem prvenstvu, prav tako pa sta to edini slovenski moški ekipi, ki  letos nastopata v Evropi, kar dokazuje, da se največ v odbojko vlaga prav v teh dveh klubih. Tudi polne tribuna pol ure pred začetkom tekme so dokaz temu, da imata ti dve ekipi trenutno največjo podporo pri navijači. In imeli so kaj videti.

 
   

V prvem setu smo gledali izjemno predstavo z neverjetnim vzdušjem na tribunah, ki se lahko naredi le v majhni kamniški dvorani. Kamničani so prvi povedli, nato pa so se razigrali gostje, predvsem Andrej Flajs in kljub dobri predstavi domačih povedli z 16:12. Na krilih navijačev in asom Stavbarja, so domači izenačili na 19  in obetala se je napeta končnica. A na žalost domačih so se gostje iz Ljubljane pobrali in dobili prvi set. Tudi v drugem setu so povedli domači, a so igralci ACH hitro povedli za tri točke. Luka Slabe je poizkusil še s posojenim igralcem za Pokal Markom Bojinovičem in Kamničani so se približali na 12:10. Po tem rezultatu pa je bila na igrišči le še ekipa ACHja. Igro domačih in tribune je poživel mladi Kamničan Domen Kotnik, ki je takoj po vstopu dosegel tri točke in dokazal, da gre za enega najbolj perspektivhih slovenskih igralcev.

 
   

Ekipi pa sta v teh trenutkih tekme odigrali tudi nekaj izjemnih točk, ki so v delirij spravile polno kamniško dvorano. V tretjem setu so gostje takoj povedli z 6:0. Kamničani so se sicer trudili, a so vedno naleteli na previsok blok gostov, kjer je blestel Rašič. Calcitovci so sicer še poizkušali  s tveganimi servisi, a tekme jim ni uspelo obrniti v svojo korist. Tako so se gostje po slabi uri in pol veselili še enega naslova državnih prvakov. Organizator Calcit Volleyball je na koncu proglasil tudi najboljše igralce. Najboljši obrambni igralec je bil Klemen Hribar, najboljši bloker Boris Brus (oba Calcit Volleyball). Najboljši napadalec Alan Šket, najboljši organizator igre Dejan Vinčič in najboljši igralec turnirja Andrej Flajs.

 
   

Besedilo: Cico1.


<< Nazaj | Novice