Mali grad

Ledine in Mengeš uspešna za Calcit Bike Team

05.10.2015

 

V soboto so se v Ledinah, domačem kraju Tanje Žakelj, pomerili za naslove državnih prvakov v vzponu z gorskimi kolesi. Calcitov Boštjan Hribovšek je na koncu slavil zmago v kategoriji elite, 16 sekund kasneje je skozi cilj prišel njegov moštveni kolega Luka Tavčar. Najboljši čas absolutno je sicer postavil Marjan Jauk med veterani 2. V ženski elite kategoriji sta nastopili le dve tekmovalki, Tanja Žakelj pa je bila pretrd oreh za Tino Perše iz Calcita, kateremu je še drugi naslov prikolesaril Uroš Mikelj med veterani 1. Peter Zupančič je med mlajšimi člani osvojil drugo mesto, pred in za njim sta končala dva cestna kolesarja kranjske Save. Zupančič je za zmagovalcem Maticem Grošljem zaostal 17 sekund.

V nedeljo je domžalska Energija v Mengšu gostila pokal Slovenije za mlade v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu. Člani Calcit Bike Teama so spet množično oblekli črni dres in se postavili za startno črto, na koncu pa so Kamničani zbrali tri zmage, pet drugih in osem drugih mest. S starejšimi kategorijami vred, ki so svoje dirke končale v Mekinjah, ima Calcit Bike Team osem pokalnih zmagovalcev, sedem drugouvrščenih in pet tretjeuvrščenih. Osmo leto zapored pa ostaja najuspešnejši klub slovenskega pokala.

Na zadnji dirki sezone so zmagali Hana Kranjec Žagar, Žan Pahor in Jaka Starman. Drugega mesta so se veselili Ula Ravnikar Bolčina, Meta Janežič, Žan Lopatič, Ambrož Vovk in Nika Dečman, tretjega pa Tajda Šoštarko, Maks Majnik, Zoja Kranjec, Jan Boltar, Luka Janežič, Ana Janežič, Matic Kranjec Žagar in Eva Jagodič.

Skupni seštevek v kategoriji do 7 let sta na drugem mestu končali Tajda Šoštarko in Ula Ravnikar Bolčina, med dečki do 9 let je bil drugi Žan Lopatič, Meta Janežič je zmagala med deklicami v isti starostni kategoriji. Za trojno zmago Calcita v kategoriji do 11 let so poskrbeli Žan Pahor, Ambrož Vovk in Jan Boltar, med deklicami je bila najboljša Hana Kranjec Žagar. Luka Janežič je seštevek v U13 končal na drugem mestu. V U15 je bil drugi Matic Kranjec Žagar, tretji pa Jaka Starman, Nika Dečman je dobila seštevek pred drugo Ano Janežič med deklicami do 15 let. Med mladinkami je tretje mesto osvojila Katja Kranjec. Že v Mekinjah so si zmago v pokalu zagotovili Gregor Krajnc med mlajšimi člani, Tina Perše med ženskami elite in Luka Tavčar med moškimi elite.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: Frane Kranjec


<< Nazaj | Novice