Mali grad

Lakner in Stavbar navdušila na prvem treningu, slovenske kadetinje znova poražene

03.08.2013

 

Lakner in Stavbar navdušila na prvem treningu

Odbojkarji Calcit Volleyballa so z včerajšnjim dnem začeli s pripravami na sezono 2013/14. Na uvodnem treningu so bili, z izjemo Domna Kotnika in Danijela Pokeršnika, prisotni vsi igralci, na katere bo trener Marko Brumen računal v novi sezoni. Po uvodnem sestanku, na katerem so se igralci seznanili s pravili igre, ki bodo veljala v prihodnjih mesecih, so že opravili tudi prva testiranja. V ponedeljek, 5. avgusta, bodo s pripravami začele tudi članice Calcit Volleyballa.

»Domen Kotnik je še v Avstraliji, medtem ko smo z vodstvom kluba Danijelu Pokeršniku dovolili, da se udeleži še nekaterih turnirjev v odbojki na mivki. Ne zanj, ne za Domna se ne bojim, da na priprave ne bosta prišla pripravljena. Po telefonu se mi je javil tudi Jan Planinc, ki se mora v nedeljo tako ali tako javiti na reprezentančne priprave na Rogli. Obvestil me je, da se mora najprej dobiti še s predsednikom kluba Gregorjem Hribarjem, ki je še na dopustu, šele nato pa bo znano, ali bo še naprej naš igralec. Sicer pa na Jana v uvodnem delu priprav tako ali tako ne bi mogli računati, ker bo kot rečeno, z reprezentanco,« je bil z udeležbo na prvem treningu zadovoljen trener Kamničanov, ki je bil zadovoljen tudi z izidi testiranja.

»Največji napredek v primerjavi z lansko sezono je pri Juretu Laknerju, ki je recimo za kar dvanajst centimetrov izboljšal svoj skok, čeprav je res, da je po eni strani ta napredek pričakovan, saj je praktično šele na začetku svoje kariere. Sicer pa je imel najboljše izide testiranja Jernej Stavbar, vsaj kar se aerobike tiče, vendar pa so tudi drugi v primerjavi z lani, napredovali. Se pravi, da smo v letu dni na tem področju naredili določen napredek, videli pa bomo, ali bo tako tudi na samem igrišču. Časa do začetka prvenstva je več kot dovolj, dovolj bo tudi tekem, tako da bomo začetek prvenstva zagotovo dočakali dobro pripravljeni,« je po prvem dnevu priprav še povedal Brumen.

Ponovimo, Kamničani so v novo sezono krenili v nekoliko spremenjeni zasedbi. Calcit Volleyall sta zapustila Jan Brulec in Jan Pokeršnik, ki sta se vrnila v ACH Volley, z aktivnim igranjem pa je zaradi poškodbe žal prenehal Matjaž Sušec. Edina prava novinca sta za zdaj Andrej Štembergar Zupan in Tonček Štern, medtem ko sta Tine Kvas in Sašo Ribič povratnika v ekipo, še vedno pa ni znano, ali bo Kamničan ostal tudi lanskoletni kapetan Jan Planinc. Če se slovenski reprezentant ne bo dogovoril z vodstvom kluba glede podaljšanja pogodbe, bodo Kamničani morali iskati še enega sprejemalca. V letošnji sezoni Calcit Volleyball ne bo igral v srednjeevropski ligi, tako da bo nastopal na treh frontah, v obeh domačih tekmovanjih in v pokalu challenge, kjer se bo v prvem krogu pomeril z ekipo Jedinstva iz Brčkega.

OK Calcit Volleyball v sezoni 2013/14

Organizatorja igre: Martin Hrast, Tine Kvas.

Sprejemalci: Andrej Štemberger Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern.

Blokerji: Boris Brus, Jernej Stavbar, Žan Novljan, Jure Lakner.

Korektorja: Daniejl Pokeršnik, Tonček Štern.

Prosta igralca: Klemen Hribar, Sašo Ribič.

Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

Nov poraz slovenskih kadetinj

Slovenska kadetska reprezentanca na SP na Tajskem nadaljuje s porazi. Včeraj so jih v tekmi za uvrstitev od 9. do 16. mesta premagale še Grkinje, ki so bile od njih boljše tudi na EP, ko sta se ekipi potegovali za končno šesto mesto. Jutri, ob 11. uri, bo Slovenija igrala proti domačinkam SP za uvrstitev od 13. do 16. mesta.

Slovenija – Grčija         1:3 (-19, 24, -19, -18)

Nakhon Ratchasima – Dvorana Lipatapanlop Gym. Sodnika: Lofti Ben (Alžirija) in Mejia (Gvatemala).

Slovenija: Mori 1, Korošec, Đukič, Bernardi, Mihalinec 2, Markovič 10, Mihevc 6, Pintar 13, Ščuka 12, Sobočan 5, Zdovc 2, Pahor – libero 1. Selektor: Jože Časar.

Grčija: Vasilantonaki 20, Sotiriou 1, Soupioni, Champilomati 5, Papadopoulou, Fakopoulidou, Psoma 13, Konstantinidou 3, Strantzali 25, Kalantatze, Kokkinaki – libero, Gkountimenko 13. Selektor: Dimitrios Floros.

Na evropskem prvenstvu v Srbiji in Črni gori so grške odbojkarice v tekmi za peto mesto premagale slovenske vrstnice. Podoben razplet je imela tudi današnja tekma na svetovnem kadetskem prvenstvu, le da sta se ekipi borili za mesta od 9. do 16. Grkinje, ki so, kot kaže, hitreje prebolele poraz s Srbijo v osmini finala kot Slovenke, ki so včeraj morale priznati premoč Peruja – mimogrede reprezentanca Peruja je s 3:2 v četrtfinalu ugnala tudi Srbijo – so vajeti igre v svoje roke vzele že vse od prvega niza. V njem so jim izbranke Jožeta Časarja sledile do drugega tehničnega odmora, na katerega so odšle z zaostankom dveh točk, dve točki pa so za nasprotnicami zaostajale tudi še pri izidu 16:18. Toda v nadaljevanju so popolnoma padle na sprejemu, temu primeren je bil napad, v obrambi pa nikakor niso znale zaustaviti Olge Stranzali in Ioanne Gkountimenko, kar je Grčiji prineslo zanesljivo zmago v uvodnem nizu. Večji del drugega niza so bile v vodstvu slovenske odbojkarice, saj so bile tokrat one tiste, ki so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo dveh točk. Toda po vrnitvi na igrišče so Grkinje dosegle pet točk zapored, vodile pa so tudi še z 22:19 in vse je kazalo na še eno njihovo zmago. V končnici niza so se Slovenke le zbrale, prišle do prve zaključne žoge, nato pa po napaki grških odbojkaric izkoristile drugo. Vendar pa na začetku tretjega niza slovenske kadetinje nikakor niso mogle grškega bloka, v katerem sta prevladovali Gkountimenkova in Stranzalijeva, kar jim je prineslo zaostanek petih točk. Po zaostanku štirih točk ob odhodu na drugi tehnični odmor so Časarjeve izbranke izid celo izenačile, a do preobrata ni prišlo. Grška izbrana vrsta je dosegla pet točk zapored, ob Stranzalijevi se je razigrala še Antha Vasilantonakijeva in tudi ta niz je bil za slovensko reprezentanco izgubljen. Tudi v četrtem nizu so grške odbojkarice do odločilne prednosti prišle po drugem tehničnem odmoru, ko so pri vodstvu s 17:15 z delnim izidom 4:1 prišle do neulovljive prednosti in zaslužene zmage.

Tudi na včerajsšnji tekmi je bil ob sprejemu najslabša točka slovenske reprezentance napad, ki je bil le 26-odstoten, spet pa so zatajile pri servisu. Blok je bil še kolikor toliko spodoben, naredile pa so celo manj lastnih napak kot nasprotnice, toda ob tako slabem napadu je bilo nemogoče upati na uspeh proti grški reprezentanci. Jutri se bodo slovenske odbojkarice ob 11. uri pomerili z domačinkami za uvrstitev od 13. do 16. mesta.

V boju za kolajne na SP na Tajskem so ostale reprezentance Brazilije, ZDA, Kitajske in Peruja, kar pomeni, da se niti eni evropski ekipi ni uspelo prebiti do polfinala. Poljakinje so morale priznati premoč Američank, ki so jih Slovenke v skupini C premagale, Srbija pa je po hudem boju ostala praznih rok v dvoboju s Perujem. Na drugih dveh tekmah je bila Brazilija boljša od Japonske, Kitajska pa s 3:2 od Dominikanske republike.

Izjavi po tekmi Slovenija – Grčija

Jože Časar, selektor slovenske reprezentance: »Grkinje so bile skozi vso tekmo odlične v napadu. Njihova učinkovitost je bila vseskozi 50-odstotna, naš blok pa, čeprav ni bil slab, jih ni uspel zaustaviti. Sicer pa smo igrali bolje kot včeraj.«

Eva Mori, kapetanka slovenske reprezentance: »Žal nam ne uspe ponoviti iger iz prvega dela svetovnega prvenstva. Grčija je bila boljša od nas in je zasluženo zmagala. Upam, da bomo do konca prvenstva le prikazale boljšo igro. Jutri nas čaka tekma s Tajsko, ki smo jo premagale na turnirju v Peruju. Upam, da jo bomo tudi tokrat in da se bomo na koncu borile vsaj za trinajsto mesto.«

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice