Mali grad

Kvartet Krt na prireditvi »Dobrodošli doma«

13.07.2017

 

Kvartet Krt na prireditvi »Dobrodošli doma«Kvartet Krt je bil v soboto, 8. julija 2017, del velike prireditve, ki se vsako leto zgodi ob povabilu Ministrstva Republike Slovenije za zunanje zadeve vsem slovenskim izseljencem po svetu pod naslovom »Dobrodošli doma«. Tokrat se je vse dogajalo v dvorcu Rakičani pri Murski soboti.

Tridnevno dogajanje je bilo do zadnje minute zapolnjeno z najrazličnejšim dogajanjem: izleti, predstave, filmi, pogovori, športna tekmovanja, kulinarične degustacije, razstave, razne delavnice, različna srečanja, nastopi številnih izseljenskih skupin in tudi domačih izvajalcev. Dogajanje pa se je zaključilo z ekumenskim bogoslužjem, ki sta ga vodila škof za Slovence po svetu dr. Peter Štumpf in evangeličanski škof Geza Filo.

Kvartet Krt je nastopil z na Švedskem rojeno Danni Stražar pod nazivom »Slovenski zven« in navdušil prisotne z izborom švedskih in slovenskih napevov. Seveda so se morali za nastop pripravljati kar »na daljavo«, a dobrim glasbenikom to ne dela težav. Sicer se pa večkrat srečajo tudi ob nastopih kvarteta Krt na Švedskem in tako negujejo povezovalno nit med domovino Slovenijo in Švedsko.

In še povabilo: za 11. avgust na ozemlju občine Kamnik napovedujejo literarni večer Švedsko-Slovenskega prijateljstva v besedi in pesmi, za katerega pa boste pravočasno obveščeni.

Besedilo in fotografije: Dominik Krt


<< Nazaj | Novice