Mali grad

Kulturno društvo Tuhinj pripravilo družabno srečanje v prenovljeni dvorani Kulturnega doma na Lazah

25.09.2010

 

Člani Kulturnega društva Tuhinj so v petek, 24. septembra pripravili prijetno srečanje v prenovljeni dvorani kulturnega doma na Lazah, ki je uradno odprtje doživela v aprilu, ob občinskem prazniku.

S srečanjem so se želeli spomniti preteklih dogodkov, ki so se odvijali v dvorani, in ki so tako ali drugače povezani s kulturnim življenjem krajanov. Pripravili so diaprojekcijo fotografij, najstarejše so segale celo v leto 1932, povabili člane nekdanjega pevskega društva ter učence podružnične šole v Tuhinju, ki so poskrbeli za glasbene točke, na odru nove dvorane pa so zaigrali izseke iz predstav, ki jih je nekoč pripravljajo in igralo društvo. Skupno je v programu sodelovalo preko 60 nastopajočih, ki so razveselili polno dvorano na Lazah. Člani društva so ob dogodku izdali tudi spominsko zgoščenko.

Posebno zahvalo so v uradnem delu namenili zaslužnim za prenovo dvorane – Občini Kamnik in izvajalcu, podjetju Bruma iz Kamnika. Župan Smolnikar, ki je prejel zahvalo iz rok predsednika društva Matjaža Gorjana, je priložnost izkoristil za zahvalo vsem, tako krajevni skupnosti kot donatorjem, ki so opravili veliko in dobro skupno delo, krajanom pa zaželel obilico užitkov ob spremljanju dogodkov v novi dvorani. Po besedah župana se na občini zavedajo, kako pomembno vlogo imajo kulturna društva za lokalne skupnosti, zato so v zadnjih letih poskušali obnoviti kar največ kulturnih domov v občini, za kar so v skupnem namenili preko 500.000 evrov. Za obnovo kulturne dvorane na Lazah je Občina v zadnjih letih namenila dobrih 135.000 evrov proračunskih sredstev.

Prenovljena dvorana na Lazah tako v jesenskih dneh na široko odpira svoja vrata, člani KD Tuhinj pa obljubljajo pester program in živahno dogajanje skozi celo leto, saj se obetajo nove predstave, gostovanja tujih gledaliških skupin, plesni tečaji, potopisna predavanja, itd. Gledališka skupina Kulturnega društva Tuhinj tudi sicer velja za eno izmed najbolj aktivnih skupin v občini. V lanskem letu so navdušili s predstavo »Avdicija«, letos pa nastopajo s predstavo »Niti tat ne more pošteno krasti«. Z obema so gostovali tudi na poletnem festivalu Kamfest.

 

<< Nazaj | Novice