Mali grad

Kulturno društvo Tuhinj praznuje 60-letnico obstoja

16.09.2012

 

Včeraj zvečer se je župan Marjan Šarec udeležil uvodne prireditve Kulturnega društva Tuhinj. Društvo v okviru svoje 60-letnice obstoja pripravlja sklop dogodkov, ki so vsekakor vredni ogleda.

Kulturno društvo Tuhinj se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo gledaliških predstav in drugih aktivnosti. Letošnje leto pa je za društvo prav posebno, saj obeležujejo 60-letnico svojega obstoja in delovanja. Danes smo bili priča uvodnega praznovanja v »Kaliževi gmajni«. Ob uradnem začetku praznovanja je zbrane sprva nagovoril predsednik Kulturnega društva Tuhinj Matjaž Gorjan, ki je najprej predstavil kratko zgodovino društva, predvsem pa se je zahvalil številnim posameznikom, ki so kakorkoli pripomogli k delovanju društva ter ohranjanju kulturnega utripa v kraju.

K besedi je nato povabil župana Marjana Šarca, ki je članicam in članom društva čestital ter se jim zahvalil za dolgoletno ohranjanje kulturnega izročila regije: »S ponosom pozdravljam vašo skrb ohranjanja regionalne identitete in izročila preteklosti naše regije. Društvo, ki deluje že toliko let je lahko ponosno, da v času potrošniške družbe ohranja prostovoljstvo in zanos, saj se je v marsikaterem urbanem središču to že izgubilo. Čestitke in srečno ter uspešno še na mnoga leta Kulturno društvo Tuhinj.«

Glasbeno je dogajanje popestrila Mengeška godba, po Tuhinjski dolini pa so doneli zvoki Harmonikarskega orkestra Spruk.

Člani Kulturnega društva Tuhinj pripravljajo še mnoge dogodke, ki so vredni ogleda, zato vljudno vabljeni v Zgornji Tuhinj. Med mnogimi zanimivi prireditvami, ki se bodo odvijali v okviru 60-letnice obstoja društva ne zamudite zadnje uprizoritev domače predstave Pike Nogavičke in nastopa oratorijskega banda ter ponovne uprizoritev oratorijske igrice. Prisluhnete lahko glasbeni skupini Pivo in cigarete, igralsko dogajanje pa bo v znamenju ponovne uprizoritve igre Avdicija. Ogledate si lahko združeni nastop Mavrice in domačih pevcev. Nikakor pa ne zamudite premiere domače lutkovne predstave Bratec in sestrica, ki je avtorsko literarno delo.

Fotografije: Roman Žavbi

 


<< Nazaj | Novice