Mali grad

Kulturno društvo Tuhinj načrtuje pestre aktivnosti

19.02.2011

 

Kulturno društvo Tuhinj se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo gledaliških predstav in drugih aktivnosti, prihodnje leto pa bo praznovalo 60. obletnico delovanja. Na občnem zboru, ki je potekal včeraj zvečer, je predsednik društva Matjaž Gorjan predstavil delo društva v preteklem letu in predlog pestrega ter bogatega kulturnega programa, ki ga namerava društvo izvesti v tem letu. Opozoril je tudi na visoke stroške ogrevanja prostorov kulturne dvorane v Lazah, ki jih društvo težko pokriva.

V imenu Občine Kamnik je člane društva nagovorila podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar. Pohvalila je delo društva in njegov  velik prispevek k bogatemu kulturnemu življenju v občini Kamnik, še posebej v Tuhinjski dolini. Izrazila je željo po še večjem povezovanju društev v okviru občine, da bi del dobrobiti kulturnih dejavnosti s podeželja lahko užili tudi v mestnem okolju. Spregovorila je tudi o težavah občinskega proračuna, ki bo letos nižji kot v preteklem letu. »Tudi novo občinsko vodstvo ima velik posluh za potrebe dejavnosti kulturnih društev, ki povezujejo občane in bogatijo celotno občino«, je še dodala.

Po uradnem delu občnega zbora so člani društva pripravili pogostitev. Podžupanji so ponosno razkazali lepo opremljene prostore kulturne dvorane na Lazah. Ob sproščenem kramljanju se je druženje nadaljevalo pozno v noč.


<< Nazaj | Novice