Mali grad

Kul petek so popestrili country plesalci

21.07.2018

 

Kul petek so popestrili country plesalciKul petek, kulinarični večeri z živo glasbo, ki jih vsak petek poleti organizira Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, postajajo prijetna stalnica poletnih petkovih večerov. Tudi peti petek je, kljub rahli zamudi zaradi manjše plohe, privabil številne obiskovalce, pri tem pa poskrbel tudi za manjše presenečenje, ki je številne obiskovalce navdušil.

Za živo glasbo je tokrat poskrbela skupina Mali Oglasi Band, ki je navduševala z country izvedbo znanih hitov. Pridružili pa so se jim tudi pravi country plesalci iz country plesne šole Wild West. V kavbojkah in kavbojskih škornjih so na posebni leseni podlagi pokazali svoje plesno znanje. Tisti obiskovalci, ki so želeli spoznati takšno plesno zvrst, pa so lahko tudi naučili nekaj korakov.

Za gostinsko ponudbo pa so tokrat poskrbeli Mangoop Burger s svojimi značilnimi burgerji, Tsnim restavracija z arabsko hrano, Vratarnica – Ošterija Pr'Mojci s že znanimi specialitetami, navduševal je tudi Korobač, za otroke in ostale sladkosnede pa je skrbela Tarangela – hiša slaščic. Seveda pa so gostinci poskrbeli tudi za pijačo. Tako so bila piva Mammut, Menin'c in Barut. Stojnice je obiskal tudi kuharski mojster Luka Jezeršek.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik se je za ponovno uvedbo kulinaričnih večerov z živo glasbo v parku Evropa odločil po dobrem odzivu v lanskem poletju. Prihodnji petek, 27. julija, v park Evropa prihaja Noreia z irsko glasbo. Dogajanje v parku Evropa pa bo dodatno zanimivo, saj bodo gostinci pripravili jedi iz trniča. V nedeljo, 29. julija, namreč na Veliki planini poteka Dan trniča in obiskovalci si bodo med 11. in 15. uro pred Preskarjevim muzejem lahko ogledali prikaz izdelave tega velikoplaninskega sira.

Naj se delovni teden zaključi s Kul petkom.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice