Mali grad

Kršitve velike požarne ogroženosti v občini Kamnik

13.08.2013

 

Ob 7.19 uri so občinske službe na Korenovi cesti ugotovile kršitve kurjenja oziroma sežiganja v naravi. Ob prihodu na kraj je bilo mesto požara nezavarovano in brez nadzora. Zato so bile s strani poveljnika CZ Kamnik o požaru obveščene intervencijske službe (gasilci in policija). Na kraju so gasilci PGD Kamnik pogasili požar, policisti Policijske postaje Kamnik pa bodo zoper kršitelje ustrezno ukrepali.

Ob 12.42 so bili gasilci ponovno obveščeni o nekontroliranem kurjenju v naravnem okolju na območju Motnika. Posredovali so gasilci PGD Motnik, ki so na kraju intervencije počakali prihod policije, le-ta pa bo zoper kršitelje ustrezno ukrepala.

Od vključno 7. avgusta 2013 dalje, do preklica razglasa velike požarne ogroženosti, je v naravnem okolju na celotnem območju občine Kamnik prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj ter puščati ali odmetavati goreče in druge predmete oziroma snovi, ki lahko povzročijo požar.

V času razglasa velike požarne ogroženosti izvajanje požarnih ukrepov poostreno nadzorujejo pristojne inšpekcijske službe in policija.

Občina Kamnik in občinski štab Civilne zaščite ponovno poziva vse občane, da spoštujejo izdano prepoved. Z neupoštevanjem razglasa lahko neposredno ogrozijo premoženje in življenja občank in občanov.


<< Nazaj | Novice