Mali grad

Krožni avtobus »Veseli Janez« poskusno tudi v naši občini

21.07.2011

 

Danes dopoldan se je na prvo krožno pot po kamniški občini podal avtobus »Veseli Janez«. Gre za dvonadstropni turistični avtobus po sistemu »hop on, hop off«, kar pomeni, da lahko vstopite ali izstopite na vsakem od avtobusnih postajališč na progi in si na ta način v enem dnevu ogledate znamenitosti in zanimivosti občine Kamnik.

 

Skupaj z vodnikom in prevajalcem boste lahko spoznali in obiskali glavne turistične točke naše občine, ki jih bo avtobus obkrožil 4 krat dnevno, in sicer ob 10., 13., 16. in 21. uri. Cena vožnje je 2 EUR/osebo, vsakemu udeležencu vožnje pa se prizna 20 odstotni popust pri nakupu karte za kopanje v Termah Snovik, nihalko na Veliko planino, vstopnine v Arboretum Volčji Potok.

 

Avtobusna trasa poteka: Glavna avtobusna postaja Kamnik - Terme Snovik - Kamniška Bistrica (spodnja postaja nihalke ter izvir) - Tunjice - Arboretum - Kamnik.

 

Danes je torej potekala prva poskusna vožnja »Veselega Janeza« v kamniški občini, kot je povedala direktorica Agencije za turizem in podjetništvo, dr. Andreja Eržen in dodala, da bo avtobus v občini vozil pogosteje, če se bo pokazalo zanimanje ljudi za omenjeno novost.

 

Vabljeni torej v četrtek, 11. avgusta na drugo vožnjo krožnega avtobusa, na malce drugačno vožnjo – vožnjo z vetrom v lasem.

 

<< Nazaj | Novice