Mali grad

Krajnc osmi v Gradcu, odlični tudi mladi Calcitovci

12.05.2015

 

Dvodnevnega dogajanja v Gradcu se je udeležila tudi kamniška gorsko kolesarska ekipa Calcit Bike Team, v Avstriji pa je spet dobro nastopila. Od članov ekipe A je Gregor Krajnc dirko mlajših članov končal na osmem mestu, odlično pa so kolesarili mladi Calcitovci; zmagali sta Meta Janežič in Hana Kranjec Žagar, Žan Pahor je bil drugi.

Na dirki mlajših članov je nastopil Gregor Krajnc, ki je bil osmi. Za italijanskim zmagovalcem Giolejem Bertolinijem je zaostal 3:26 minute. Žensko elite dirko je zmagala Tanja Žakelj pred Italijanko Evo Lechner, tretja je bila Blaža Klemenčič. Tina Perše je prikolesarila do devetega mesta, zaostala je devet minut in 48 sekund in je svojo nalogo solidno opravila, saj je bila konkurenca vrhunska. Do prvega mesta na moški dirki je prišel Italijan Gerhard Gerschbaumer, dobro pa se je s konkurenco boril Luka Tavčar, ki je končal na 18. mestu.

»Že iz starta je bilo zanimivo. Začel sem iz prve vrste, imel sem dober položaj. Na prvem klancu sem bil v vodstvu, potem sem zdrsnil na tretje, četrto mesto. Nato so nas dohiteli člani, ki so startali za nami, malo so se mi odpeljali naprej. Skušal sem ujeti ritem, napredoval sem, potem spet malo izgubil. Zadnji krog sem spet malo izgubil. Ni bilo napak, če bi ujel ritem bi mogoče lahko končal še višje. Tako sem pa skakal gor in dol,« je povedal Krajnc, ki bo zdaj treniral za svetovna pokala na Češkem in v Nemčiji, ki bosta zadnja dva konca tedna v mesecu maju.

»Zadnji dve dirki sta bili slabi, ta je bila končno dobra. Sem kar zadovoljna. Počutila sem se v redu. V soboto sploh, škoda, da nisem v nedeljo imela nog od prejšnjega dne. Ni me pobiralo v drugi polovici, to je pozitivno. Eno sem še na koncu prehitela. Večino dirke sem vozila z deseto, v zadnjih dveh krogih sem ji naredila razliko,« pa je razložila Peršetova.

Meta Janežič je zmagala med deklicami do devet let, Hana Kranjec Žagar pa med deklicami do 11 let. Žan Pahor je bil drugi v kategoriji do 11 let, v kateri je bil Ambrož Vovk 10., Gal Starman pa 13. Nik Auer je dirko U9 končal na 15. mestu. V U13 je bil Luka Janežič 11., Nal Auer 32., Jaka Dečman pa ni prišel do cilja. Peto mesto je med dečki do 15 let osvojil Matic Kranjec Žagar, Jaka Starman 15., Peter Vovk 28., dirko deklic je Nika Dečman končala na 13. mestu.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografija: Unior Tools Team


<< Nazaj | Novice