Mali grad

Krajnc in Hribovšek nadaljujeta v svojem slogu, do zmage še Zupančič

18.05.2014

 

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama so opravili še zadnji preizkus pripravljenosti pred svetovnim pokalom v češkem Novem Mestu, kamor potujejo v sredo. Na tretji tekmi slovenskega pokala v Ledinah v olimpijskemu krosu so bili znova odlični. V absolutni konkurenci sta na vrhu končala Gregor Krajnc na prvem in Boštjan Hribovšek na drugem mestu. Zmage med mladinci se je veselil Peter Zupančič, vnovič so se izkazali mladi tekmovalci.

Tako kot v Mekinjah in v Vrtojbi so na prvih treh mestih končali isti tekmovalci. Calcitova Gregor Krajnc na prvem, Boštjan Hribovšek na drugem in Mitja Tancik iz domžalske Energije na tretjem mestu. Ker je Grega še mlajši član, je do zmage v kategoriji elite prišel Boštjan. Oba imata po treh dirkah tri zmage, vsak v svoji kategoriji. Oba sta tudi na vrhu skupnega seštevka, zbrala sta 75 točk.

»Nisem se še naveličal. Kar navajen sem na Boštjana in stopničke. Izgledalo je v redu,« je sprva za nasmeškom dejal Grega, nato pa se je le razgovoril.

»Startali smo skupaj. V prvem klancu sem šel naprej. Naredil sem razliko, jo držal do predzadnjega kroga, ko sem jo še malo povečal. V zadnjem krogu sem še nekaj pridobil. Šel sem svoj tempo. Tudi na spustih. Malo je deževalo, bilo je mastno, blata pa ni bilo. Malo sem testiral za Češko. S formo sem zadovoljen. Do svetovnega pokala bom še kar malo potreniral, v sredo pa že tako gremo,« je razložil Šentjurčan v dresu kamniškega moštva, nato pa se spomnil še na Tanjo Žakelj, ki je doma v Ledinah: «Zdaj vem, zakaj gre Tanji tako dobro. Ker je v Ledinah tako dober zrak. Na 'fajnem' trenira!«

Končno drugo mesto v U23 je osvojil Gregor Dimic iz Energije, ki je zaostal 4:19 minute, še en naš tekmovalec Urban Ferenčak je končal na tretjem mestu, njegov zaostanek pa je znašal slabih devet minut. Boštjan je v elite kategoriji pred Tancikom imel 2:54 minute prednosti, tretje mesto je pripadlo Blaž Pristovniku iz OrbeeGeaxa. Boštjan Lavtar je bil deveti.

Zmage se je veselil tudi Peter Zupančič, ki je bil po dirki zadovoljen, predvsem ker je naslednja dirka svetovni pokal, sam pa kaže dobro pripravljenost. Za dobro minuto je ugnal Mateja Bergerja iz Energije, tretji je bil Rok Naglič. Med mladinci je nastopil še en član Calcit Bike Teama, Matej Vrankar je končal šestem mestu.

»Današnja tekma je bila ponovno naporna, saj je bila proga kljub kratkemu krosu kar težavna. Ker sem še nekoliko utrujen od prejšnjega vikenda v Gradcu, nisem vedel, kaj lahko pričakujem. Štartal sem dobro, a se kmalu zapletel s tekmovalcem spredaj, tako da sem izgubil nekaj sekund ter prvi krog lovil. Ko sem videl, da se počutim dobro, sem šel na klance nekoliko hitreje, na spustu pa zaradi spolzkega terena nisem spuščal brezglavo, saj mi je prednost to dopuščala. Na koncu je bilo dovolj za zmago v svoji kategoriji ter skupno tretje mesto, kljub nekajsekundnem zamiku na štartu za tekmovalci elite. Z vožnjo sem zadovoljen, tako da gledam optimistično v prihajajoče tekme,« je povedal Peter, z 72 točkami po treh dirkah vodilni v skupnem seštevku.

V ženski konkurenci je prvič v sezoni domačo dirko vozila Tanja Žakelj, ki je pred domačimi gledalci brez težav slavila. Drugouvrščeno Nino Homovec je premagala za nekaj več kot pet minut, Calcitova Tina Perše je končala na tretjem mestu. Med mladinkami sta nastopili dve naši tekmovalki, do zmage je prikolesarila Eva Jagodič, Katja Kranjec je bila tretja.

Tako kot na vseh dirkah doslej so se znova več kot odlično odrezali mladi tekmovalci Calcit Bike Teama. V kategoriji U7 je Jaka Tominšek slavil pred Nikom Auerjem, Žiga Prelec je bil četrti, pri deklicah je tretje mesto osvojila Ana Inkret, Živa Babnik pa četrto. Pri dečkih do 9 let je na prvem mestu končal Jan Boltar, Žan Lopatič je bil drugi, Ana Langus pa peta. V kategoriji do 11 let je nastopilo osem Calcitovcev, Žan Pahor je bil prvi, Luka Janežič četrti, Jan Inkret, Jaka Dečman, Gašper Babnik, David Jagodič in Luka Bojkovič so zasedli mesta od 9. do 13. Pri deklicah U11 je slavila Hana Kranjec Žagar, Zoja Kranjec je bila druga. Med dečki do 13 let je do zmage prikolesaril Matic Kranjec Žagar, Peter Vovk je bil tretji, Urban Koncilja osmi, Jaka Starman 11., Nal Auer pa 15. V kategoriji do 15 let je drugo mesto osvojila Nika Dečman, Žan Kranjec je bil 11., Tilen Jagodič pa 12.

Do tretje zmage v sezoni med amaterji je prišel Mohor Vrhovnik, na stopničkah med veterani 1 je končal Gregor Miklič, bil je tretji.

Calcit Bike Team zdaj čaka pravi izziv. Konec tedna bodo nastopali na tekmi svetovnega pokala na Češkem. V Novem Mestu bodo kolesarili Boštjan Hribovšek, Tina Perše, Gregor Krajnc in Peter Zupančič, Urban Ferenčak bo nastopil v eliminatorju.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: Frane Kranjec


<< Nazaj | Novice