Mali grad

Kostumska podoba Kamnika

18.02.2011

 

Včeraj je v Galeriji Veronika potekalo odprtje razstave Kostumska podoba Kamnika priznane modne oblikovalke in kostumografinje Mojce Makuc.

Razstava in zasnova oblačil – kostumov je nastala na pobudo Agencije za turizem in podjetništvo Kamnik, ki se poleg razvoja turizma v občini ukvarja tudi z  organizacijo številnih pomembnih kamniških prireditev. Mojca Makuc je za obogatitev kostumske podobe kamniških prireditev zasnovala več oblačilnih kosov. Na razstavi so na ogled skice ter nekaj njenih prototipov. Avtorica je predstavila nekaj oblačilnih kosov, ki se med seboj združujejo in s tem oblikujejo vedno novo kostumsko podobo glede na vrsto prireditev mesta Kamnik.

Ob odprtju, katerega je povezovala direktorica Agencije za turizem in podjetništvo Kamnik, dr. Andreja Eržen, je spregovoril in tovrstne projekte podprl tudi kamniški župan, Marjan Šarec. Za kulturni program je poskrbel Trio Barcarola.

Razstava bo na ogled do 8. marca in sicer od ponedeljka do sobote med 10. in 12. uro ter med 17. in 19. uro, ob nedeljah pa med 10. in 12. uro.


<< Nazaj | Novice