Mali grad

Košarkaški spektakel ekip Vrhpolje in Stranje

20.06.2011

 

V soboto, 18. junija se je na športnem igrišču "Pod boštom" na Vrhpolju odvijala  tradicionalna 12 urna košarkarska tekma med ekipama Stranj in Vrhpolj, ki postaja pravi praznik ljubiteljev košarke.

V primernem vremenu za športne aktivnosti smo to soboto videli zanimivo srečanje treh peterk na vsaki strani, ki so se medsebojno merile v košarki. Vmes so  potekale dobro organizirane spremljajoče dejavnosti, ki so popestrile dogajanje in animirale gledalce in tudi nastopajoče.

Tokrat smo v goste povabili stare znance, ekipo akrobatov iz imenom Fanatiki iz gimnazije Šentvid v Ljubljani. Fantje in dekle  so v  zadnjih sezonah vsezkozi na vrhu uvrstitev v  ŠKL-ju in njihov nastop je bil prava paša  a oči. Seveda ni manjkal srečolov in prava atrakcija, veteranska tekma obeh ekip. Le-ti so pokazali odlično igro in ogromno borbenosti, za kar so bili nagrajeni z dolgim aplavzom!

Že nekaj časa velja pravilo, da se v zadnji uri peterke poljubno premešajo in zato je zadnja dvanajsta ura prinesla pravo dramo na igrišču. Iz minute v minuto sta bili ekipi bolj izenačeni, na koncu pa je semafor pokazal rezultat 662 : 658 za gostujočo ekipo Stranj!

 

 

 

Sledila je slovesna podelitev pokala, ki ga je iz rok župana Marjana Šarca prevzel kapetan ekipe Stranj Matjaž Balantič, večer pa se je končal ob čudovitem ognjemetu in prijetnem druženju.

Na koncu zahvala vsem sponzorjem, prostovoljcem ter glavnim pokroviteljem Exoterm d.d, Coca Cola Beverages in Goldi d.o.o. za nesebično pomoč pri organizaciji.

Žoga čaka in nasvidenje na novem spektaklu v letu 2012!

Besedilo: Janez Balantič
Fotografije: Ciril Čevka - Cic 

 

 


<< Nazaj | Novice