Mali grad

Košarkarji OŠ Marije Vere postali državni podprvak

04.04.2015

 

Minuli četrtek je v Miklavžu potekal košarkarski finale državnega prvenstva v košarki za učence letnik 2000 in mlajši.

Košarkarski junaki iz Osnovne šole Marije Vere Kamnik pod vodstvom trenerja Matica Miklavčiča (KK Kamnik) so Žiga Planinc, Žan Planinc, Tilen Homar, Nejc Ščulija, Jaka Zemljič, Jan Zemljič, Jaka Judež, Edo Gazibegović, David Gavrilović, David Vuk Kljajić, Matic Kužnik.

Pot do košarkarskega »final foura« je bila izjemna. Z zmago na občinskem in področnem prvenstvu, kjer so imeli fantje že prvo težko tekmo proti Osnovni šolo Dob, se je začela pot proti finalu. V četrtfinalu so košarkaši potrdili svojo dobro pripravljenost in z zmago proti Osnovni šoli narodnega heroja Hrastnik premagali enega od favoritov tekmovanja. V polfinalu, ki se je igral na naši šoli, smo bili vsi priča kakovosti in nivoju košarkarskega znanja ekip, ki so se uspele uvrstiti naprej. Z neverjetno zmago proti še enim kandidatom za končno zmago, Osnovna šola Brinje, je bil komentar glavnega organizatorja, da je bila to ena najboljših tekem, kar jih je do sedaj uspel videti. S tem so si učenci priigrali prvo finale pred finalom. To je bilo finale divizij, kjer smo ponovno igrali sanjsko in kljub nesrečnemu porazu proti Osnovni šoli Ptuj uspeli premagati Osnovno šolo Hrastnik in to kar na njihovem domačem terenu. Tudi tokrat se je  tekma odločala s pravo dramo v zadnjih vzdihljajih pred koncem.

S srčnostjo, borbenostjo in znanjem so si naši šampioni priigrali uvrstitev na nepozaben finale državnega prvenstva. Nedvomno največji rezultat Kamničanov v zgodovini osnovnošolske košarke. Premagati toliko odličnih ekip in se uvrstiti med smetano najboljših, to je dano le redkim. Kot piko na i pa so dodali še zmago nad Osnovno šolo Krško, s čimer so si priigrali finale finala, v katerem so fantje sicer izgubili, a dokazali, da se tudi kljub odličnim košarkašem Osnovne šole FRS Ljubljana vedno borijo do konca in so športniki v pravem pomenu besede.

Vir: Kamniške novice


<< Nazaj | Novice