Mali grad

Konferenca o inovativni lokalni skupnosti

12.03.2011

 

Včeraj je v večnamenski dvorani v OŠ Šentrupert potekala InLoCom konferenca 2011 – konferenca o inovativni lokalni skupnosti. Kamniško občino je tokrat zastopal podžupan, Robert Kokotec.

Namen konference je bil predstaviti pomen inovativnosti za razvoj lokalne skupnosti, ozavestiti vlogo inovativnosti lokalnih skupnosti za razvoj inovativne družbe, izpostaviti ključne priložnosti za razvoj inovativnega potenciala v lokalnih skupnostih in oblikovati nove predloge in pobude za krepitev inovativnega potenciala lokalnih skupnosti.

Konferenca je bila izredno zanimiva, saj so govorniki pokazali primere dobre in slabe prakse. Konference se je udeležil tudi predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, Blaž Kavčič. Glavne obravnavane teme pa so bile podjetništvo, samooskrba na področju energetike in prehrane, kulturna in naravna dediščina ter socialno inoviranje.

Dejstva, ki so bila predstavljena na konferenci, bo nujno morala pri svojem delovanju upoštevati tudi občina Kamnik, saj bo s tem zagotovila boljše življenje vseh prebivalcev naše občine.


<< Nazaj | Novice