Mali grad

Konec tedna zaživelo vseh šest Kamfestovih odrov

10.08.2020

 

Konec tedna zaživelo vseh šest Kamfestovih odrovPrvi festivalski vikend se je za nami. V tretjem kamfestovskem dnevu smo se že dodobra seznanili z ritmom in ukrepi, ki jih zapoveduje letošnji edicija festivala. Tokratno kamfestovsko nedeljo si bomo zapomnili predvsem po pestrem večernem dogajanju, ko so zaživela vsa prizorišča.

Na Mestnem odru so odmevale zimzelene popevke Tulia Furlaniča, ki je za kavarno prinesel nekaj primorske prijetnosti. Na Večernem odru so navduševali in očarali ritmično eklektični Pijammies, na zapriškem odru pa je za enkratnost iztekajočega vikenda z jazzovskim pristopom poskrbela Gregor Ftičar in Aleksandra Čermelj. Še prej pa so na svoj račun prišli najmlajši, ki so bili tokrat deležni kar dveh predstav – Ana Monro je poskrbela za Zadnji ulov, Šinšinovci pa so poiskali Sporočilo v steklenički.

Nedelja je bila tudi dan za zgodbe. Atrij samostana Mekinje se je prelevil v kino; začel se je z Ne pozabi dihati. Popolnoma resnične zgodbe je na odru KČ Barutana pripovedoval cvetober slovenskega pripovedovanja – besede so spletali Rok Kušlan, Boštjan Napotnik – Napo, Ana Duša, Katja Preša in domača moč Breda Podbrežnik. 

Prvi kamfestovski vikend je za nami in pričenja se nov festivalsko obarvan teden, poln izzivajočih predstav, glasbenih poslastic in performansov, ki širijo naša obzorja.

Ponedeljek, 10. avgust

* Vstopnina: 5 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.

Več informacij o dogodkih in prizoriščih je dostopnih na uradni spletni strani Kamfesta 2020, in sicer na povezavi www.kamfest.org.

Se vidimo na Kamfestu 2020.

Besedilo: organizacijska ekipa Festivala Kamfest
Fotografije: Kamfest 2020


<< Nazaj | Novice