Mali grad

Koncert ob 35-letnici delovanja MePZ Cantemus

01.06.2013

 

V avli Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik se je odvijal koncert ob 35-letnici delovanja MePZ Cantemus. Z zadovoljstvom se je povabilu odzval tudi župan Marjan Šarec.

MePZ Cantemus se od svoje ustanovitve leta 1978 v vseh letih delovanja uvršča v sam vrh zborovskih sestavov tako v Sloveniji kot tudi Evropi. Cantemus se je večkrat predstavil na mednarodnih tekmovalnih odrih, in sicer leta 2005 je v avstrijskem Spittalu osvojil odlično drugo mesto in nagrado občinstva, leta 2006 je na mednarodnem tekmovanju v Mariboru osvojil tretje mesto ter nagrado za najboljši slovenski zbor in istega leta se je Cantemus z mednarodnega tekmovanja v nemškem mestu Mernes vrnil z zlato diplomo in prvo nagrado žirije. S samostojnimi koncerti nastopajo po vsej Sloveniji, državo in občino Kamnik pa več kot uspešno zastopajo tudi izven naših meja. Od leta 2012 zbor vodi Urban Tozon.

Z letnim koncertom so se predstavili s pestrim in raznolikim glasbenim programom. Pridružili so se jim tudi gostje, in sicer sopranistka Anamarija Lazarevič, na citrah Tomaž Plahutnik, na klavirju Tilen Bajec in plesna skupina Los tacones. Ubrano petje, igranje in plesni gibi pa so navdušili prisotne obiskovalce osrednjega prireditvenega prostora.

 

 

 

 

 

 

 


<< Nazaj | Novice