Mali grad

Koncert ob 15 – letnici delovanja Folklorne skupine DU Kamnik in Mešanega pevskega zbora DU Kamnik

23.12.2011

 

Včerajšnji koncert ob 15-letnici delovanja Folklorne skupine DU Kamnik in Mešanega pevskega zbora DU Kamnik je privabil v Dom kulture Kamnik številne Kamničane, pa tudi druge obiskovalce.

 
   

Obiskovalce, ki so skoraj do zadnjega kotička napolnili dvorano,  je najprej v imenu Občine Kamnik pozdravila podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar. Jubilantom in prejemnikom Galusovih in Maroltovih priznanj je čestitala ter prisotnim zaželela miren in prijeten božič v krogu bližnjih ter zdravo in uspešno novo leto. Spomnila je na podatke o revščini, po katerih ta najbolj prizadene prav upokojence in najstarejše, čeprav so prav ti v preteklosti najbolj prispevali k blagostanju družbe. Poudarila je pomen Društva upokojencev Kamnik, ki s pestrimi dejavnostmi in humanitarnimi aktivnostmi veliko prispeva k boljšemu življenju starejših občanov, ki predstavljajo velik kulturni, socialni in strokovni potencial za občino in državo. Spomnila je na konstruktivno sodelovanje vodstva Občine Kamnik z DU Kamnik na področju programov medgeneracijske solidarnosti, ki bodo prispevali k še boljšemu življenju tudi starejših občanov. Prisotnim je tudi čestitala ob Dnevu samostojnosti in enotnosti.

 
   

Nastopili so Folklorna skupina DU Kamnik pod vodstvom Francija Poljanška, Mešani pevski zbor DU Kamnik pod vodstvom Karle Urh, otroci glasbenega ateljeja Carl Orff Kamnik pod vodstvom Bernarde Rakar, Kuod Bayani – skupina Shakti, učenci vokalno–instrumentalne skupine OŠ Stranje pod vodstvom Karle Urh in ljudske pevke Predice.  Sledila je podelitev Galusovih in Maroltovih priznanj ter zahvali Karli Urh in Franciju Poljanšku. Franci Poljanšek se je za strokovne nasvete in pomoč v preteklih letih pri delu folklorne skupine zahvalil še Brunu Ravnikarju in Mirku Ramovšu.

 

<< Nazaj | Novice