Mali grad

Koncert na Kam Bus-u? Kamfest zmore!

16.08.2013

 

Praznični četrtek je na sedmi dan Kamfest-a 2013 pripeljal lepše vreme kot sreda. Temperatura ozračja se je sicer znatno spustila, a ohladitve na programu festivala ni bilo čutiti. Keršmančev park je zopet zasedla lepa množica otrok in njihovih staršev, ki so si ogledali kuharsko lutkovno predstavo Lev in miška. Na sporedu bi sicer moral biti Žiga Špaget, pa se je žal opravičil, ker ga je na morju nekoliko "razkuhalo".

V zgodnjem večeru je Samčev predor zasedla ulična predstava Stoj! Spektakel!slovensko-ameriške umetniške naveze Enadvatri, katere del je tudi Kamničanka Anja Bezlova. Nekoliko manjše občinstvo pa so takoj za tem na Glavnem odru razgreli makedonski Bernays Propaganda.

Potem pa je Samčev predor zasedel Kam-Bus. Nepoučeni bi lahko menili, da je pač skrenil s poti in zgrešli glavno kamniško avtobusno postajo, a je vse skupaj bila le zarota, znana pod imenom Incurabili. Rock'n'roll duet v navezi Niko Novak - Bruno Subiotto je namreč svojo glasbeno opremo odvlekel kar na streho avtobusa in poskrbel za enega scenskih vrhuncev festivala. Takoj po "dozi" rocka, pa so na svoj račun prišli še ljubitelji elektronike, AiA in Skinner sta pod imenom Outer Space Of Mind v avtobusu poskrbela za DnB decibele.

A na Kamfestu je bil še en del občinstva - tisti, ki sploh ni slutil, kakšne mahinacije se dogajajo v centru. V mirnem okolju gradu Zapric je namreč okoli 150 gledalcev spremljalo zgodbo dveh parov, ki se zapletejo v tango ... in drug z drugim. Filmska projekcija filma Vaje v objemu režiserja Metoda Pevca je poskrbela za skorajda zimsko vzdušje.

A danes je nov dan. Upamo, da z bolj avgustovsko primernimi temperaturami. Urnik dogajanja pa je sledeč:

Program največjega poletnega festivala v Kamniku lahko spremljate na uradni spletni strani Kamfest-a 2013.

Vir: kamfest.org


<< Nazaj | Novice