Mali grad

Koncert duhovno-ritmičnih pesmi

13.12.2015

 

Včerajšnjo soboto je cerkev v Zgornjem Tuhinju privzdigovalo prav posebno vzdušje.
Mladi (večinoma iz animatorskih vrst) iz bližnje in daljne okolice so pripravili koncert duhovno-ritmičnih pesmi ter pred tem že pri sami maši sodelovali s petjem.

Animatorski zbor ima za sabo že nekaj sodelovanj pri poročnih mašah, peli so tudi na sprejemu novomašnika ter na srečanju animatorjev in mladinskih zborov na Rakovniku. Zbor že od samega začetka z izjemnim žarom, predanostjo in srčnostjo vodi Urška Petač, z inštrumentalno spremljavo pa sodelujejo nekateri pevci. Tokrat so zbor spremljali Rok Juhant na klaviaturah, Neža Lanišek na kitari, Katjuša Lanišek na flavti, Bernard Kreč na violini, Simon Jeglič na bas kitari in Matej Petač na tolkalih.

Zbor se je na koncertu prestavil z dvanajstimi pesmimi ter nato obiskovalce še pri vratih pospremil z zaključno poslovilno skladbo. Pri nekaterih pesmih so se nekateri pevci preizkusili tudi kot solisti (Mirjam in Ana Jeglič, Urška in Simon Kirn, Karmen Berlec, Nataša Klopčič, Eva Kožlakar, Marija Smolnikar in Janja Pančur), v svoj koncertni nastop pa so vključili tudi orgle, za obnovo katerih so pevci namenili vse zbrane prostovoljne prispevke. Zbrali so nekaj več kot 260 € in se tako vpisali med t. i. bronaste botre.

Odzivi polne cerkve obiskovalcev so bili vsekakor pozitivni in vzpodbudni. Mladi pevci zanesljivo še niso rekli (oziroma odpeli) zadnje in že z velikim veseljem pričakujejo nadaljnje pevske izzive.

Besedilo: Monika Jeglič
Fotografije: Metka Komatar


<< Nazaj | Novice