Mali grad

Komentar župana Toneta Smolnikarja na pobudo o kamniški polnilnici vode

19.07.2010

 

Župan Tone Smolnikar se je kljub dopustu odzval na pobudo svetnika Mateja Tonina, ki je po mnenju župana očitno plod visoke vročine, ki jo čutimo v teh dneh.

Župan zatrjuje, kar je razvidno tudi iz gradiva za občinski svet, da bo kamniška voda, ki bi jo morda nekoč pripeljali tudi do Mengša, za uporabnike občine Mengeš dražja kot jo plačujejo občani in industrija v občini Kamnik, saj so v zadnjih letih s takšnimi in drugačnimi projekti investirali v to vodo. Danes jo pije skoraj 20 000 Kamničanov, žal pa občinska uprava ne more prepričati okoli 10 vaških vodovodov, da bi se priklopili na vodni vir Iverje, saj bi si tako zagotovili kvalitetno in zdravo preskrbo s pitno vodo.

Župan poudarja, da si je v teh letih močno prizadeval, da bi polnili tudi našo vodo, ki sodi med najbolj kakovostne v Sloveniji. Omenja samo pogovore s predstavniki Ljubljanskih mlekarn, podjetja Autocommerc, a žal ni prišlo do izgradnje polnilnice in polnjenja. Razmislek o ustanovitvi javnega podjetja je brez osnove, saj bi bilo potrebno najti več kot 1 mio evrov sredstev za postavitve polnilnice, kar pa je nesmiselno, če nimaš pripravljenih tržnih raziskav in zagotovljene prodaje ustekleničene vode za 10 – 15 let. Župan ima v mislih milijonske količine litrov vode, če bi želeli tudi v okviru javnega podjetja opravičiti naložbo v polnilnico.

»Na drugi strani pa je slišati vse več idej, da bi pitno vodo v plastenkah počasi opustili, saj je njena kakovost bistveno slabša od tiste neposredno iz domače pipe,« zaključuje župan Smolnikar.


<< Nazaj | Novice