Mali grad

Komemoracije ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve in sprememba prometnega režima

25.10.2021

 

Objavljamo seznam komemoracij oziroma polaganj vencev na grobiščih in spominskih ploščah ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve. Hkrati vas obveščamo o spremembah prometnega režima od nedelje, 31. oktobra 2021, do ponedeljka, 1. novembra 2021.

Osrednja komemorativna slovesnost in ostale komemoracije

 

Združenje borcev za vrednote NOB Kamnik in veteranske in domoljubne organizacije Občina Kamnik občanke in občane vabijo na osrednjo komemorativno slovesnost ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve, ki bo v petek, 29. oktobra 2021, ob 16. uri na kamniških Žalah pri spomeniku padlim v NOB in padlim v 1. svetovni vojni.

Ob prisotnosti zastavonoš ter predsednikov in predstavnikov veteranskih in domoljubnih organizacijah Občine Kamnik bo zbrane nagovoril
slavnostni govornik župan Matej Slapar.

V kulturnem programu bodo nastopili Mestna godba Kamnik, Prvo slovensko pevsko društvo LIRA Kamnik, program pa bo povezoval Goran Peršin.

Venec bosta k spomeniku padlim v NOB in padlim v 1. svetovni vojni položila župan Matej Slapar in predsednik ZZB-NOB Kamnik Dušan Božičnik.

Ostale komemoracije ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve in padle v II. svetovni vojni.

Predstavniki Krajevnih Odborov ZB NOB so izvedli polaganje vencev skupaj s kamniškimi osnovnimi šolami v petek, 22. oktobra 2021, v terminih:

V Tuhinjski dolini pri spomeniku 192 padlim borcem NOB na Prevojah se bomo s slovesnostjo poklonili v ponedeljek, 1. novembra 2021, ob 9. uri.

Polaganja cvetja k spomenikom in prireditve bodo izvedene v skladu z navodili pristojnih institucij in glede na takratno epidemiološko situacijo.

Polaganja cvetja k spomenikom in prireditve bodo izvedene v skladu z navodili pristojnih institucij in glede na takratno epidemiološko situacijo.


Polaganje cvetja k osrednjim kamniškim spomenikom

V ponedeljek, 1. novembra 2021, bo župan Matej Slapar ob 11. uri skupaj s predsedniki in predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij Občine Kamnik položil cvetje k osrednjim kamniškim spomenikom, kjer se bo poklonil žrtvam, padlim v vojnah.

Polaganje cvetja k spomenikom se bo izvedlo v skladu z navodili pristojnih institucij in glede na takratno epidemiološko situacijo.

Začasna sprememba prometnega režima

Občanke in občane obveščamo, da bo v času »spomina na mrtve« veljala začasna sprememba prometnega režima od 31. oktobra 2021 od 6. ure do 1. novembra 2021 do 20. ure.

Sprememba prometnega režima bo sledeča:

V času sprememb prometnega režima se vam zahvaljujemo za razumevanje in vas prosimo, da upoštevate prometno signalizacijo.                                                             


<< Nazaj | Novice