Mali grad

Komemoracije ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve in sprememba prometnega režima

20.10.2020

 

Objavljamo seznam komemoracij oziroma polaganj vencev na grobiščih in spominskih ploščah ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve. Hkrati vas obveščamo o spremembah prometnega režima od sobote, 31. oktobra 2020, do nedelje, 1. novembra 2020.

Osrednja komemorativna slovesnost in ostale komemoracije

Združenje borcev za vrednote NOB Kamnik in veteranske in domoljubne organizacije Občina Kamnik občanke in občane vabijo na osrednjo komemorativno slovesnost ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve, ki bo v petek, 30. oktobra 2020, ob 16. uri na kamniških Žalah pri spomeniku padlim v NOB in padlim v 1. svetovni vojni. Ob prisotnosti zastavonoš ter predsednikov in predstavnikov veteranskih in domoljubnih organizacijah Občine Kamnik bo zbrane nagovoril slavnostni govornik, podžupan Bogdan Pogačar.

V kulturnem programu bodo nastopili Mestna godba Kamnik, Prvo slovensko pevsko društvo LIRA Kamnik, program pa bo povezoval Tone Ftičar. 

Ostale komemoracije  ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve in padle v II. svetovni vojni bodo predstavniki Krajevnih Odborov NOB Kamnik izvedli skupaj s kamniškimi osnovnimi šolami v petek, 23. oktobra 2020, v terminih:

V Tuhinjski dolini pri spomeniku 192 padlim borcem NOB na Prevojah se bomo s slovesnostjo poklonili v nedeljo, 1. novembra 2020, ob 9. uri.

Polaganja cvetja k spomenikom in prireditve bodo izvedene v skladu z navodili pristojnih institucij in glede na takratno epidemiološko situacijo.


Polganje cvetja k osrednjim kamniškim spomenikom

V nedeljo, 1. novembra 2020, bo župan Matej Slapar ob 10. uri skupaj z ministrom za obrambo Republike Slovenije mag. Matejem Toninom ter predsedniki in predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij Občine Kamnik položil cvetje k spomeniku generala Rudolfa Maistra. Župan bo z delegacijo s položitvijo vencev nadaljeval pri osrednjih kamniških spomenikih, kjer se bo poklonil žrtvam, padlim v vojnah.

Polaganje cvetja k spomenikom se bo izvedlo v skladu z navodili pristojnih institucij in glede na takratno epidemiološko situacijo.

Začasna sprememba prometnega režima

Predlagatelju Občini Kamnik, Glavni trg 24, 1240 Kamnik, se dovoljuje zaradi povečanega prometa v času »spomina na mrtve« izvesti začasno spremembo prometnega režima. Začasna sprememba prometnega režima velja od 31. 10. 2020 od 6. ure do 1. 11. 2020 do 20. ure. 

Vzpostavi se enosmerni promet v smeri

Zapora parkirišč

Obvozi

V času sprememb prometnega režima se vam zahvaljujemo za razumevanje in vas prosimo, da upoštevate prometno signalizacijo.                                                              


<< Nazaj | Novice