Mali grad

Komedija TOC TOC v slovenskem jeziku

05.08.2016

 

Komedija TOC TOC v slovenskem jezikuV sredo, 3. 8. 2016, so dvorano Kulturnega društva Tuhinj obiskali mladi argentinski Slovenci iz Mladinske gledališke skupine Slomškovega doma ter se predstavili s komedijo TOC TOC v slovenskem jeziku.

Mladi igralci so doma iz kraja Ramos Mejia, ki leži zahodno od argentinske prestolnice Buenos Aires. Pred tremi leti jih je obiskala ekipa KD Tuhinj v Argentini, sedaj pa so vrnili obisk v veliko veselje publike. Dvorana Kulturnega doma je namreč pokala po šivih. Zapolnjeni so bili vsi prostori v dvorani, poleg tega je velika množica gledalcev spremljala predstavo iz preddverja.

Zgodba predstave se je dogajala v čakalnici priznanega zdravnika dr. Zidanška, kjer je šest oseb čakalo, da bi jih le-ta sprejel. Iz neznanih razlogov je zdravnik s prihodom odlašal, zato je njegova tajnica poprosila paciente za potrpljenje. A čas je tekel, zdravnika pa še vedno ni bilo na spregled in pacienti so si kar sami organizirali skupinsko terapijo, s katero so želeli premagati svoje težave – obsesivno kompulzivno motnjo (s špansko kratico TOC TOC). A kaj, ko je Kmalu v mirni čakalnici nastala prava zmešnjava, ki je gledalce v dvorani neizmerno zabavala, saj so nastopajoče nagradili z bučnim aplavzom.

Po sami predstavi je Kulturno društvo Tuhinj igralce tudi pogostilo, slovensko-argentinski pogovori so še dolgo v noč obujali spomine, kovali nove skupne prigode ter drug drugega bogatili z lastnimi izkušnjami.

Mladi igralci so tako uspešno prebili led turneje po Sloveniji. Nastop na Lazah bodo dopolnili še z nastopi v Velikih Laščah (4. 8.), na sevniškem gradu (6. 8.), v Begunjah (7. 8.), v Šentjoštu (11. 8.) in Škofji Loki (13. 8.).

Besedilo: Monika Jeglič
Fotografije: KD Tuhinj in lastni arhiv nastopajočih


<< Nazaj | Novice