Mali grad

Kolesarski izlet od Snovika do Motnika

02.09.2019

 

Kolesarski izlet od Snovika do Motnika 2019Prvo septembrsko nedeljo je potekalo tradicionalno kolesarjenje po kolesarski poti od Snovika do Motnika. Letošnji, že dvanajsti kolesarski izlet, sta kot vsako leto organizirala Občina Kamnik in Športno društvo Motnik. Gre za rekreativno kolesarsko prireditev, ki je namenjena promociji kolesarjenja in predstavitvi kolesarskih poti v občini Kamnik.

Omenjena kolesarska pot je dolga 23 kilometrov in je dokaj zahtevna, predvsem zaradi nekaterih vzponov (npr. iz Sidola na Pšajnovico in Laseno ter naprej do Velikega Rakitovca) in vožnje po gozdnih cestah. Pot poteka po naseljih Tuhinjske doline od zdravilnega vrelca v vasi Potok, skozi Vaseno, Sidol, Pšajnovico, Laseno, Mali in Veliki Rakitovec, po gozdni cesti mimo planšarije na Lipovcu na Malo Raven do Motnika.

V Snoviku se je zbralo 62 kolesarjev, ki jih pozdravil župan Matej Slapar. V nagovoru je poudaril, da bo Občina Kamnik tudi prihodnjih letih nadaljevala z gradnjo kolesarske infrastrukture na območju celotne občine Kamnik. Prednostno bo reševala daljinske kolesarske poti, npr. povezava od Kamnika do Ljubljane, v preostalih delih občine pa po posameznih krajših odsekih. Po dobrih treh urah kolesarjenja so vsi udeleženci srečno prikolesarili v Motnik, kjer se je z druženjem zaključil letošnji kolesarski izlet.

Se vidimo naslednje leto.


<< Nazaj | Novice