Mali grad

Kolesarji so se pomerili na 2. Pšajnovškem kronometru – najhitrejša Boštjan Hribovšek in Ajda Opeka

24.08.2015

 

V soboto,  22. avgusta 2015, je v Šmartnem oziroma v kraju Vaseno potekal start 2. Pšajnovškega kronometra, ki je štel za slovenski pokal med amaterskimi kolesarji. Vožnja na čas oziroma kronometer je tekmovalce, ki so startali en za drugim z intervalom 30 sekund, vodil iz kraja Vaseno do vasice Leseno nad Pšajnovico, kjer je bil tudi cilj kronometra.

S progo, dolgo 8 kilometrov, je najhitreje opravil domačin, sicer odličen gorski kolesar Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team) s časom 20:12:78. V absolutni ženski konkurenci je bila najhitrejša Ajda Opeka (KD Branik Maribor) s časom 25:25:34, odlično pa so nastopili tudi člani kluba organizatorja KD Alpe, ki so v razvrstitvi po kategorijah osvoji kar dve 1. mesti – Iztok Kuret in Tone Klemenc, tri 2.  mesta – Andraž Obid, Grega Filipič in Matej Drinovec in dve 3. mesti – Luka Pustoslemšek in Matjaž Marinko.

Udeležence je na cilju pozdravil podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi, ki je izrazil zadovoljstvo, da se kolesarske prireditve tako številčno, še posebej v zadnjih letih, vrstijo prav v Kamniku. Občina ima za ponuditi veliko možnosti za kolesarje, lepih cest, krajev in znamenitosti ob poti, ki brez dvoma popestrijo kolesarjenje. Tekme, kot je bila sobotna, pa so lepa promocija vsega tega. Prireditev so za svojo že ob lanski prvi izvedbi sprejeli tudi domačini – aktivno so priskočili na pomoč pri organizaciji tekmovanja, kar je še pomembneje pa je njihova glasna spodbuda ob progi, katere se kolesarji še kako veseli.

Kronometer sicer delno poteka po trasi nekdanjega "gorskega kronometra Šmartno - Rakitovec", ki se ga starejši kolesarji morda spomnijo kot enega najbolj zahtevnih v tedanji dobi. Člani kolesarskega društva KIK Kamnik so ga pripravljali od leta 1993 do 1998, veljal pa je za ugledno referenco kolesarske sposobnosti.

Besedilo: Nika Vrhovnik, KD Alpe Scott
Fotografije: Domen Lisec


<< Nazaj | Novice