Mali grad

Klemen Štrajhar, član LK Kamnik, v finalu Evropskega članskega prvenstva v tarčnem lokostrelstvu

25.05.2012

 

V Amsterdamu ta teden poteka Evropsko prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu. Več kot 300 tekmovalcev iz 40. držav se je v torek, 22. maja, pomerilo v kvalifikacijah, moški s sestavljenim lokom pa so ustrelili tudi 1/48 eliminacij.

V finale Evropskega prvenstva se je v kategoriji moški ukrivljeni lok uvrstil Kamničan Klemen Štrajhar, ki se bo jutri za zlato boril z domačinom Van der Venom.

V 1/16 je najprej streljal proti favoriziranemu Špancu Rodriguezu. Po petih serijah je bil rezultat izenačen zato sta oba ustrelila po eno puščico (shoot-off). Oba strela sta pristala v levi devetki, sodnik pa ni mogel odločiti katera puščica je bližje sredini tarče zato je padla odločitev o ponovnem streljanju v katerem pa je Klemen zadel 10, Španec pa ponovno 9.

V naslednjem krogu je Klemna pričakal Nemec Floto, ki je z rezultatom 4:6 končal tekmovanje.

V četrtini finala, se je Klemen srečal s Tsynguevim. Rus je v prejšnjem dvoboju gladko 6:0 ugnal olimpijskega zmagovalca iz Pekinga, Ukrajinca Rubana. Tako Rus kot Klemen sta dvoboj pričela precej nervozno, vendar je Klemen kljub temu bil boljši od nasprotnika in ga prav tako premagal z gladkih 6:0.

Do dvoboja s Klemnom v polfinalu je prišel tudi najboljši Francoz v letošnjem letu, 6. po kvalifikacijah, Faucheron, ki je v prejšnjem dvoboju z odličnim streljanjem porazil Britanca Terrya. Po odličnem pričetku, ko sta oba tekmovalca ustrelila 29 krogov in si tako razdelila točko, je v naslednji rundi Klemen popustil. Pri rezultatu 3:1 za Francoza se je Klemen zopet zbral in s tremi zaporednimi dobljenimi seti iz dvoboja izšel kot zmagovalec in se tako uvrstil v sobotno finale.

1/16 eliminacij je danes streljala tudi Najka Tomat, ki pa je kljub dobremu streljanju z malce smole izgubila proti Britanki Williamsovi (7:3) in pristala na končnem 17. mestu v kategoriji ženske ukrivljeni lok.

Vir: Lokostrelska zveza Slovenije


<< Nazaj | Novice