Mali grad

Klapa Mali grad gostovala na 1. Klapski žurnadi

28.10.2014

 

Pevci Klape Mali grad Kamnik so minuli vikend gostovali na prvem srečanju klap v kvarnerskem Bribiru, imenovanim 1. Klapska žurnada (v prevodu žurnada pomeni dnina, tlaka).

V idiličnem kraju, ki se nahaja v Vinodolski občini, streljaj od Crikvenice, se je družilo, poleg gostiteljic, še 11. zasedb med katerimi je bila tudi kamniška klapa. Le-ti so poskrbeli tudi za promocijo Kamnika, saj so gostiteljicam podarili sliko umetnika Marjana Novaka-Škatle, trnič z Velike planine in promocijske zloženke mesta Kamnik in okolice. Seveda so se pohvalili tudi s fosilom najstarejšega fosila morskega konjička in s tem, da je tudi na našem območju nekoč, v davnini, bilo morje.

Ob nastopu so bili deležni velikega aplavza navzočega avditorija in na željo organizatorjev in poslušalcev dodali še eno, ki pa je ''sploh zažgala''.

Sicer pa so pred Klapo Mali grad pestri dnevi, saj jih čaka še kar nekaj snemalnih dni za novo zgoščenko, kot tudi priprave jubilejnega 10. srečanja klap v Kamniku, ki se bo letos odvijalo v soboto, 29. 11. 2014, ob 19. uri, v Športni dvorani Kamnik.

Besedilo: Boris Selko, Klapa Mali grad
Fotografije: arhiv klape Žurnada


<< Nazaj | Novice