Mali grad

Kavarna Veronika tokrat v znamenju žensk

05.03.2011

 

Včeraj je v kavarni Veronika potekalo odprtje prodajne razstave umetniških del Brigite Herjavec-Bigi in Bernarde Aleš-Nace, posvečene ženskam in obema praznikoma; dnevu žena in materinskemu dnevu. Razstavili sta slike na platnu ter unikatne keramične izdelke, slike skulpture in vaze. Obe avtorici prihajata iz Mengša, zato se je odprtja udeležil tudi župan Občine Mengeš, Franc Jerič, prireditve pa sta se udeležila tudi župan Kamnika, Marjan Šarec in prokurist Term Snovik, Ivan Hribar. V kulturnem programu je bilo slišati pesmi, namenjene ženkam in materam, obiskovalce je navdušil mladi glasbeni virtuoz Matic Smolnikar iz Kamnika.

Uvodne besede povezovalke Ajda Brlec so bile: “Pozdravljeni vsi, ki prepoznate in cenite umetnost v tem egoistično-materialistično naravnanem, čustveno osiromašenem času, ki ji ni najbolj naklonjen, v času, v katerem se zdi, da za dobre stare vrednote, za čustva in lepoto, vse bolj zmanjkuje prostora in časa.”

Brigita Herjavec in Bernarda Aleš sta pripravili razstavo na temo “ŽENSKA”, ki obsega slike (olje in akril na platno), unikatne umetniške keramične izdelke (iz porcelana in različnih vrst gline) in nekaj tematsko ustreznih pesmi, ki so dogodek povezovale.

Po besedah avtoric je razstava namenjena vsem, ki se niso uklonili, podlegli - ne času, ne negativnim ljudem in dogodkom, tudi ne delu in današnjemu prehitremu tempu, vsem, ki ljubijo lepoto, estetiko in umetnost. Vsem, ki se ob kroničnem pomanjkanju časa še utegnejo družiti, uživati v duhovnem, se ljubiti …

Obe umetnici imata veliko skupnega - izhajata z Dobena nad Mengšem, obe nosita nadarjenost in ljubezen do umetnosti v sebi že od malega in imata tudi danes zelo podoben odnos do nje, obe se tudi dobro zavedata, da le s pridnim delom in ob bogati praksi postajata vse boljši in boljši in obe nam občasno svoja dela ponujata na ogled na samostojnih ali skupinskih razstavah. Recitacije je ta večer odlično brala Lara Bernot.

Besedilo in fotografije: Katarina Karlovšek<< Nazaj | Novice