Mali grad

Kavarna Veronika ponovno odprta

08.12.2017

 

Kavarna Veronika ponovno odprtaMestna kavarna Veronika, ki je v lasti Občine Kamnik, po približno letu dni ponovno odpira svoja vrata. Občina Kamnik je v tem času izvedla nujna vzdrževalna dela in odpravila nekatere napake ter z javnim zbiranjem ponudb pridobila novega najemnika osrednjega kamniškega gostinskega lokala.

Pogodbena vrednost za inštalacijsko prenovo in sanacijo vlage v Kavarni Veronika je znašala 179.959,05 EUR z DDV. V Kavarni Veronika je bila nameščena dodatna oprema, in sicer: izlivno korito z umivalnikom in mešalno baterijo, podaljšek obstoječega pulta, hlajeno nevtralni pult in hlajeno razstavna vitrina za slaščice.

Izvedena pa so bila tudi gradbeno – obrtniška dela, in sicer: obnovljene ženske in moške sanitarije, izvedena je bila sanacija in izolacija južne stene kavarne, obnovljena je bila vodovodna, odtočna instalacija in zamenjane cevi centralne napeljave, obnovljen je bil prezračevalni sistem in elektro napeljava, nameščen je bil nov tlak v osrednjem delu – za točilnim pultom in v predprostoru, zaradi obnovljenih instalacij in zamenjanega lovilca olj, stene v predsobi, skladišču, kuhinji in delu osrednjega prostora kavarne so bile obnovljene z novim grobim in finim ometom, izvedena je bila hidroizolacija temeljne plošče v prostorih skladišča in kuhinje ter opravljena so bila slikopleskarska dela (oplesk stropov in sten, oken in vrat).

Letošnjega septembra je Občina Kamnik pričela z javnim zbiranjem ponudb za oddajo poslovnega prostora, Kavarne Veronika, v najem. Prejeli smo pet ponudb, katerih javno odpiranje je bilo izvedeno v mesecu oktobru. Z najugodnejšim ponudnikom, družbo Časpal, gostinstvo in trgovina d.o.o., Ljubljanska cesta 3 D, 1240 Kamnik, je Občina Kamnik sklenila najemno pogodbo dne, 25. 10. 2017, in sicer za dobo petih let z možnostjo podaljšanja za pet let, če se tako odloči najemodajalec.

Današnji program se bo začel v šotoru ob Kavarni Veronika ob približno 18. uri, ko bo vodja Kavarne Veronike Matjaž Krnc, predstavil vizijo kavarne, sledil bo slavnostni razrez traku, prav tako ne bo manjkala dobra glasba. Stene prenovljene Kavarne Veronika krasijo dela slovenskega slikarja Zmaga Modica, del razstave pa je bil ustvarjen ravno za stene kamniške kavarne in predstavlja legendo o skopuški Veroniki.

Vodja Kavarne Veronike Matjaž Krnc je o viziji dejal: »Naša vizija je, da smo kavarna. Nismo bar, restavracija in podobno. Želimo, da so ljudje tukaj sproščeni. Da se imajo pri nas lepo. Ponudba bo kavarniška, in sicer na voljo bodo sladice, kava, čaji. Težimo k izvrstni, kakovostni, vrhunski ponudbi. Vključili bomo tudi lokalno ponudbo in želimo si, da bodo tudi lokalni ponudniki pristopili do nas in nam ponudili njihove izdelke. Želimo razviti kulturne večere, ki so predvideni ob sredah in ob sobotah. Naj bo to poezija ob vinu, koncert, klavirski koncerti ali igra. Sobotni dopoldnevi pa bodo namenjeni otroškim delavnicam, saj je določen kotiček kavarne, tako imenovana otroška igralnica, namenjen prav temu. Želimo presenetiti goste vedno znova in znova. Naši obiskovalci bodo tukaj lahko sproščeno klepetali ob kvalitetnem čaju, kavi in sladicah, lahko bodo prebirali časopise in revije. Občanke in občani pa so nam namignili, da se je nekdaj za določeno mizo v kavarni igral šah in tudi to bomo obudili. Resnično se bomo potrudili, da nekdaj uspešno zgodbo nadgradimo z novimi uspešnimi zgodbami.«

Vabimo vas, da z vam dragimi ljudmi spijete dobro kavo ali čaj v naši, kamniški kavarni Veronika. Dobrodošli.


<< Nazaj | Novice