Mali grad

Kar tri nagrade za Calcit Volleyball, odbojkarice pa z eno nogo že proti Kranju

19.01.2017

 

Kar tri nagrade za Calcit Volleyball

Obiskovalci spletne strani www.odbojka.si in strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije so izbrali najboljšo odbojkarico in odbojkarja leta 2016 ter za najboljša trenerja v moški in ženski konkurenci. Kar tri nagrade so pripadle Calcit Volleyballu, saj je bila za najboljšo odbojkarico izbrana Tina Grudina, za najboljšega trenerja pri ženskah Gašper Ribič, pri moških pa Marko Brumen. Naziv najboljšega odbojkarja je pripadel Tinetu Urnautu.

Najboljša odbojkarica 2016: Tina Grudina

Kar tri nagrade za Calcit Volleyball, odbojkarice pa z eno nogo že proti KranjuEnaindvajsetletna Tina Grudina je pred sezono 2015/16 zapustila novogoriški GEN-I Volley in okrepila vrste Calcita Ljubljane ter že v svoji prvi sezoni v dresu ljubljanske ekipe osvojila dve lovoriki. Kot članica udarne postave Calcita se je s soigralkami namreč veselila zmage v srednjeevropski ligi MEVZA in naslova državnih prvakinj, medtem ko se je dekletom pokalna lovorika izmuznila iz rok. Grudina je vidno vlogo v letu 2016 odigrala tudi v reprezentančnem dresu, saj je bila eden najmočnejših členov izbrane vrste, tako v evropski ligi, v kateri so se Slovenke prebile v polfinale, kot tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Najboljši odbojkar 2016 - Tine Urnaut

Tine Urnaut je leto 2016 zaznamoval predvsem z dobrimi predstavami v klubskem dresu. Z italijanskim prvoligašem Trentino Volleyjem je namreč krojil vrh italijanskega prvenstva in pokala, poleg tega pa se je osemindvajsetletni Korošec s svojimi soigralci veselil uvrstitve na zaključni turnir evropske lige prvakov. V Krakovu je Trentino prišel do finala, v katerem so morali Italijani priznati premoč ruskemu Zenitu iz Kazana. Urnaut je bil po koncu zaključnega turnirja kot drugi najboljši sprejemalec izbran v idealno postavo turnirja. Tudi za slovensko reprezentanco, v kateri Urnaut igra zelo pomembno vlogo, je bilo leto 2016 uspešno. Naši odbojkarji so namreč premierno nastopili v svetovni ligi in se že v prvem poizkusu veselili zmage in preboja v drugi kakovostni razred. Urnaut, sicer kapetan izbrane vrste, je v letu 2016 vpisal že svoj 136 reprezentančni nastop.

Najboljši trener pri ženskah 2016 – Gašper Ribič

Gašper Ribič je v sezoni 2015/16 sedel na klopi ekipe Calcit Volleyballa in se s svojimi dekleti prvič predstavil v elitni ligi prvakinj. Nastop med najboljšimi moštvi v Evropi so si, takrat še kamniške odbojkarice, priigrale z zmago v državnem prvenstvu v sezoni 2014/15, prav tako pod vodstvom Ribiča. Dosežek so z zmago nad Novo KBM Branik ponovile še v sezoni 2015/16, medtem ko je šla pokalna lovorika v roke Mariborčankam. So pa zato odbojkarice Calcita Volleyballa slavile v srednjeevropski ligi MEVZA in z dvema naslovoma sklenile doslej najuspešnejšo klubsko sezono.

 

Najboljši trener pri moški 2016 - Marko Brumen

Marko Brumen je v sezoni 2015/16 uspešno vodil kamniški Calcit Volleyball, s katerim je v finalu pokala Slovenije presenetil ACH Volley in se, skupaj s svojimi varovanci, veselil šele druge pokalne lovorike v klubski vitrini. Kamničani so se pod Brumnovim vodstvom uvrstili tudi v finale državnega prvenstva, v katerem so morali priznati premoč prav ljubljanskemu moštvu. Calcit Volleyball je dobre predstave nizal še v srednjeevropski ligi MEVZA, v kateri so kamniški odbojkarji, z zmago nad avstrijsko Posojilnico Aich-Dob, osvojili prvo kolajno v tem tekmovanju.

Nagrade bo Odbojkarska zveza Slovenije podelila v okviru zaključka državnih prvenstev, 20. maja.

Odbojkarice Calcit Volleyballa z eno nogo že proti Kranju

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v dvorani Tivoli s 3:0(11, 9, 10) premagale Zgornjo Gorenjsko. Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 1. marca, že v petek pa aktualne državne prvakinje čaka tekma 14. kroga 1. DOL, v kateri bodo gostovali v Šempetru v Savinjski dolini.

Calcit Volleyball – Zgornja Gorenjska  3:0 (11, 9, 10)

Calcit Volleyball: Grudina 4, Božič, Mihevc, Blažič 11, Pahor - libero, Igličar 8, Zaplotnik 6, Kostić 5, Jerala, Turk 8, Koleva 18, van de Vyver 1. Trener: Nicola Negro.

Zgornja Gorenjska: Avsenik – libero, Tučen 2, Lužovec 7, Košak, Pogačar 4, Burja – libero, Klinar 2, Langus, Zorman 2, Humerca. Trener: Iztok Kšela.

Danes so na sedežu Odbojkarske zveze Slovenije določili, da bo zaključni turnir letošnjega pokalnega tekmovanja med 17. in 19. marcem v Kranju. Calcitovke so z današnjo zmago proti mladim gorenjskim odbojkaricam z eno nogo že zakorakale proti kranjskemu zaključnemu turnirju. Varovanke Nicole Negra so v tekmo vstopile resno, brez podcenjevanja, si v vseh treh nizih odločilno prednost priigrale že do drugega tehničnega odmora, brez popuščanja pa so igrale do konca posameznih nizov.

Domači trener Nicola Negro je tekmo začel z Ilko van de Vyver, Slavino Kolevo, Pio Blažič, Ano Zaplotnik, Tino Grudino, Olivero Kostić in prosto igralko Majo Pahor. Že v drugem nizu je namesto Grudine priložnost dobila Kaja Turk, tretji niz pa sta začeli še Urška Igličar in Mojca Božič. Z 18 točkami je bila najbolj učinkovita igralka domače ekipe Slavina Koleva, s štirimi bloki, od skupaj dvanajstih, se je izkazala Ana Zaplotnik, tri je prispevala razpoložena Koleva, ki je dosegla tudi štiri ase, tako kot tudi Kaja Turk.

Preostale četrtfinalne tekme bodo na sporedu v sredo, 1. februarja.

Pari četrtfinalni tekem pokala Slovenije

Prve tekme, danes: Calcit Volleyball – Zgornja Gorenjska  3:0 (11, 9, 10), sreda, 1. februar: Nova KBM Branik – Sp.Savinjska-Aliansa, VOLLEYBALLjubljana – Kema Puconci, GEN-I Volley – Formula Formis.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice