Mali grad

Kar 12 dobitnikov priznanj za minulo sezono v gorskem teku tekačem KGT Papež

23.11.2016

 

Kar 12 dobitnikov priznanj za minulo sezono v gorskem teku tekačem KGT PapežKar 12 priznanj od 1. do 3. mesta so za minulo sezono v gorskem teku prejeli tekači KGT Papež, ki se ponašajo tudi s priznanjem najuspešnejšega kluba v Sloveniji, Miran Cvet je naj gorski tekač 2016, Dušan in Mira Papež pa sta postala dobitnika priznanja za organizacijo ekstremnega teka na Grintovec. Slovesen zaključek tekmovanj gorskih tekačev s podelitvijo in razglasitvijo najboljših je bilo v Podbrdu, kjer se zbrala vsa gorsko-tekaška druščina in elita. Srečanja se je udeležil tudi predsednik Ateletske zveze Slovenije Roman Dobnikar, ki je ocenil minulo sezono kot zelo uspešno, odlični oceni se je pridružil tudi častni član Evropske atletske zveze Janez Aljančič.

Predsednik Združenja za gorske teke Tomo Šarf je predstavil dosežke gorskih tekačev v letu 2016, s posebnim ponosom na odličnih dosežkih slovenskih reprezentantov na SP v gorskem maratonu. Kot eno najpomembnejših atletskih prireditev v Sloveniji je napovedal Evropsko prvenstvo na Veliko planino leta 2017 v izvedbi KGT Papež. 

Slovesnost je popestril otroški pevski zbor osnovne šole, zanimiva in pristna je bila predstavitev  domačinov, ki so prvi tekli na Črno prst. Graparji Ivan in Peter Čufer ter Marko Dakskobler (zmagovalec s časom 1:01) so srčno obujali spomine, ko ni bilo posluha za tek v gore, saj so planinski veljaki trdili, da planinci ne smejo teči v gore, morajo le hoditi in uživati v naravi.

Med dobitniki zaslužnih priznanj za udeležbo na tekmah v Pokalu Slovenije v gorskih tekih je bilo tudi 12 tekačev KGT Papež. V skupnem seštevku točk so v različnih kategorijah od 1. do 3. mesta osvojili sedem prvih mest (Maša Viriant, Aleš Prelovšek, Rok Sušnik, Tine Habjan, Ana Čufer, Urša Trobec, Miran Cvet), dva druga mesta (Tjaša Čirović in Gašper Bregar) in tri tretja mesta (Hana Dobovšek, Nejc Uršič, Franci Teraž).

Naj gorski tekač leta 2016 je Miran Cvet (KGT Papež). S ponosom je povedal, da je že začel s pripravami na novo sezono, saj mu je najvišji cilj udeležba na Evropskem prvenstvu na Veliko planino, ki jo organizira njegov klub.

Za odlično organizacijo ekstremnega teka na Grintovec sta priznanje prejela tudi Dušan in Mira Papež, KGT Papež pa pokal za 1. mesto kot naj uspešnejši klub v gorskih tekih v Sloveniji.

ISKRENE ČESTITKE!

Besedilo: Mira Papež
Fotografije: Stane Rovšček


<< Nazaj | Novice