Mali grad

Kamp Alpe se ponaša z novo plezalno steno

05.11.2010

 

V Kampu Alpe pod Veliko planino v teh dneh zaključujejo z zadnjimi deli pri postavitvi 7,5m visoke plezalne stene, ki bo prva plezalna stena na prostem v občini. Prepričani so, da bo nova pridobitev popestrila turistično in športno ponudbo doline Kamniške Bistrice, ki z leta v leto privablja več obiskovalcev.

Plezalna stena bo opremljena s 500 oprimki, omogočala bo plezanje v 8 smereh, namenjena pa bo tako individualnim obiskovalcem doline in organiziranim skupinam kot plezalcem začetnikom in vsem bolj izkušenim plezalcem.

Za ponudbo Kampa Alpe in bližnjega gostinskega lokala - Bar pri žičnici na spodnji postaji nihalke na Veliko planino skrbi Zavod Mladinski inkubator, ki so ga pred tremi leti ustanovili mladi z namenom razvijanja novih, inovativnih turističnih produktov. Kot pravijo, se v zavodu trudijo, da nove programe oziroma celotno turistično ponudbo peljejo v smeri oživljanja doline Kamniške Bistrice, vse to skladno s strategijo razvoja turizma v občini Kamnik.

 

 

Ponudbo kampa so letos obogatili s tremi lesenimi hiškami v alpskem stilu, kjer je možno prenočevanje. Poudarek namenjajo dodatni turistični ponudbi, saj se zavedajo, da ta predstavlja pomembno dodano vrednost in posebno doživetje za dnevne ali večdnevne goste doline. Poleg alpskih hišk in nove plezalne stene so v lanskem letu odprli prvo žganjeteko v Sloveniji, kjer obiskovalcem, ob predstavitvi zgodovine žganjekuhe, ponujajo na pokušino 150 vrst avtohtona žganja iz različnih slovenskih kmetij.

Ob tem je nastala nova blagovna znamka »Blizu Alp« (Close2Alps), ki združuje poleg že omenjenega žganja še izdelke kot so čaj, med, in sir iz najboljših slovenskih kmetij iz območja Alp. Vse to obiskovalcem ponujajo tudi v obliki lično pripravljenih spominkov.

V Kampu Alpe so v  letošnji poletni sezoni zabeležili nekaj manj kot 1000 nočitev. Skupaj z Turističnim društvom Kamn'k so prišli v ožji izbor za najbolj inovativni - ustvarjalni turistični program po izboru Slovenske turistične organizacije za program »Od Zrna do kruha v Budnarjevi domačiji«. V letošnjem letu želijo ustanoviti  turistično agencijo in tako zaokrožiti lastno ponudbo žganjeteke, team building programov, piknik prostora, gostinskega lokala, plezalne stene in kampa.


<< Nazaj | Novice