Mali grad

Kamniško društvo »Šola zdravja« obeležilo 6. obletnico delovanja

03.06.2015

 

Keršmančev park se je danes prebudil v oranžni barvi članov kamniškega društva »Šola zdravja«, ki je obeležilo svojo 6. obletnico delovanja. Praznovanju se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Osnovna aktivnost društva »Šola zdravja« je jutranja telovadba na prostem. Vsak dan, razen nedelje in praznikov, se člani društva ob 7.30 uri, v vseh letnih časih, v bližini bivanja posameznika, zunaj na prostem udeležujejo prijetnega druženja ob jutranji telovadbi. Vodijo jih usposobljeni prostovoljci. Osnovni namen društva pa je izobraževanje posameznika. Vsak udeleženec je storil prvi in osnovni korak v svojem izobraževanju na poti do zdravega življenja.

Namen »Šole zdravja« je, da posameznikom podajo osnovne podatke, kako doseči čim boljše življenje, zato organizirajo različna predavanja in praktične delavnice, ki jih izvajajo strokovnjaki z mnogih področij. Cilj je, usposobiti posameznika, da je kvalitetno in zdravo življenje v družbi odvisno od posameznikov, njihovih navad ter hobijev.

Župan Marjan Šarec je pozdravil delovanje društva in poudaril pomen zdravega načina življenja, za katerega je vredno skrbeti, še lepše pa je to delati v prijetni družbi.

91 članov kamniške skupine in okoliških občin je pozdravila tudi predsednica Zdenka Katkič in s ponosom povedala, da je v Društvu Šola zdravja po Sloveniji že preko 2.000 članov.

Danes so člani kamniški društva »Šola zdravja« jutranjo telovadbo začeli z vajo »1.000 gibov,« nato pa so se odpravili na pohod ob Kamniški Bistrici do Borštnarjevega ribnika v Godiču.

 


<< Nazaj | Novice