Mali grad

Kamniško društvo »Šola zdravja« obeležilo 4. obletnico delovanja

07.06.2013

 

Keršmančev park se je danes prebudil v oranžni barvi članov kamniškega društva »Šola zdravja«, ki je obeležilo svojo 4. obletnico delovanja. Praznovanju se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Osnovna aktivnost društva »Šola zdravja« je jutranja telovadba na prostem. Vsak dan, razen nedelje in praznikov, se člani društva ob 7.30 uri, v vseh letnih časih, v bližini bivanja posameznika, zunaj na prostem udeležujejo prijetnega druženja ob jutranji telovadbi. Vodijo jih usposobljeni prostovoljci. Osnovni namen društva pa je izobraževanje posameznika. Vsak udeleženec je storil prvi in osnovni korak v svojem izobraževanju na poti do zdravega življenja.

Namen »Šole zdravja« je, da posameznikom podajo osnovne podatke, kako doseči čim boljše življenje, zato organizirajo različna predavanja in praktične delavnice, ki jih izvajajo strokovnjaki z mnogih področij. Cilj je, usposobiti posameznika, da je kvalitetno in zdravo življenje v družbi odvisno od posameznikov, njihovih navad ter hobijev.

Župan Marjan Šarec je pozdravil delovanje društva in poudaril pomen zdravega načina življenja, za katerega je vredno skrbeti, še lepše pa je to delati v prijetni družbi. Nazadnje pa še dodal: »Pozdravljeni v Keršmančevem parku, ki se ga trudimo na nek način oživljati in eden izmed načinov je tudi ta, ki smo mu priča danes. Ljudje se vedno bolj zavedamo, kako pomembno je zdravje in telovadba. Za zdravje mladi še ne razmišljamo v tolikšni meri, a leta hitro tečejo in pride čas, ko je potrebno o tem nekoliko bolj razmišljati. Seveda to ni dovolj, potrebno je obleči oranžno majico in se telovadbe udeležiti.«

Danes so člani kamniški društva »Šola zdravja« jutranjo telovadbo začeli z vajo »1.000 gibov«, vodil jih je idejni vodja in ustanovitelj projekta dr. Nikolay Grishin. Praznovanju so se pridružili tudi člani drugih podružnic osrednje Slovenije.

 


<< Nazaj | Novice